Vitályos Eszternek sikerült

Vitályos Eszternek sikerült

Hétvégén Budapesten rendezték meg a Hungarian Open nemzetközi nyílt karate bajnokságot, ahol több, mint 800 fő nevezett összesen 16 országból. A Sport-All SC-MTK  Budapest sportolói is képviseltették magukat, mintegy 25 sportolóval. Kifejezetten sikeresnek mondható ez a szereplésünk, ugyanis az MTK Budapest az összesítésben 17 arany-, 18 ezüst- és 7 bronzéremmel zárt, ebből 8 arany, 6 ezüst és 4 bronzérem, azaz 18 dobogós helyezés a háromszéki sportolók érdeme.

Ezen eredménnyel lettünk magasan a verseny legeredményesebb egyesülete is egyben.

Fontos mérföldkő ez a klubunk életében, ugyanis először sikerült kvalifikálni női versenyzőt a Magyar Válogatott Eb.-re induló keretébe. Vitályos Eszter (junior -53 kg) magabiztos formát mutatva lett a kategória győztese és ezzel megszerezve a hiányzó egy pontját, de még túl is szárnyalva azt. A kiutazásunkat megelőző edzésen összegeztem a sportolóim teljesítményét és úgy véltem, hogy egy nagyon jó sportformát sikerült felépíteni. Nem mertem erdemények jóslatába bocsátkozni, csak annyit mondtam, hogy ide nyerni megyünk.
Az elmúlt két hét felkészülése valójában egy sportolónk, a Vitályos Eszter körül zajlott, akinek még egy pont kellett, hogy válogatott kerettagságot szerezzen és indulhasson a 2022-es februári korosztályos Európabajnokságon Prágában.
Maximálisra növeltük az edzések mennyiségét és minőségét, fókuszban Eszterrel. Meg is lett az eredménye, ugyanis maga mögé utasította a mezőnyt, sikerült az idei Eb. aranyérmes sportoló fölé kerülnünk. Egy álom vált valóra úgy gondolom mind edzőként és sportolónak egyaránt.
Jelenleg két székelyföldi sportoló, Vitályos Eszter és Benkő Zsolt képviselheti Magyarországot a kontinensviadalon.
Nyilván ez a hangulat kihatással volt a többi sportolónkra is, akik kimagaslóan jól teljesítettek.
Következő állomásunk várhatóan decemberben az olaszországi Youth League versenyen való szereplés lesz.
Köszönjük a szülőknek, hogy önzetlen segítségükkel mellettünk voltak, segítettek és támogatóinknak, hogy anyagilag finanszírozzák munkánkat:
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az Orex, a Comert Ata, a Simiro, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, a Real Job Solutions, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile, a Tóth-Pál zálogház,  a Totalterm és a Lotuspharma.