Török Panka kvalifikációs pontot szerzett Lengyelországban

Török Panka kvalifikációs pontot szerzett Lengyelországban

Az elmúlt hétvégén a lengyelországi Bielsko Biala városa látta vendégül Európa számos karate csapatát, hogy megküzdjenek az idei Polish Open címekért. A 31 országból mintegy 1800 sportoló között helyet kapott a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC hét sportolója is, akik az MTK Budapest színeiben álltak pástra. A háromszéki küldöttséből Török Pankának (kadet -54 kg kg) sikerült a legmagasabbra küzdenie magát, aki egész a döntőig jutott. Helyezettként végzett még Király Károly (kadet -52 kg) is, aki az előkelő 7. helyen zárt.

Panka első meccsén a hazaiak versenyzőjével szemben diadalmaskodott, majd Szlovák, Cseh és az elődöntőben a Dán Filippas Nikita-t győzt le 2:0 arányban.
A döntőben szintén a lengyelek egyik favoritjával mérkőzhetett, ahol sajnos 0:4 arányban alulmaradt.

Török Panka akcióban
" Köztudottan a Polish Open Európa meghatározó és sok nemzet kvalifikációs programjában szereplő nehéz verseny. Számos ország a nemzeti válogatottjával nevez. Sportolóink mindegyikének volt több győztes küzdelme, de a dobogó ezennel Pankának sikerült. Olyannyira, hogy ezzel az eredménnyel vezeti a 2024-es februári Tbilisziben (Grúzia) megrendezendő korosztályos Európa bajnokság kvalifikációs ponttáblát. Még hátravan a Hungarian Open nemzetközi torna, amely döntő lehet az utazó keret szelekciójában. Még kiemelendő Király Károly versenyzőnk, aki szintén a 7. helyen zárta kategóriáját"

Köszönjük támogatóink és partnereink állandó támogatását:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, ReSelecto , Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Diopanprod, Nasa, Sajgo Trans.