Sikeres szezonnyitás

Sikeres szezonnyitás

Január 14-15.-én Dornavátra adott otthont a Tanulók Klubja által rendezett országos síbajnokság első fordulójának, ezen belül is a 6–12 éves gyerekeket illetően. Kovászna megyét a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Sport-All Ski Team közös csapata, illetve a Bodzafordulói Tanulók Háza képviselte. Csapatunk, Bocz Attila síedző irányításával és felkészítésével öt sportolóját indította ebben a fordulóban.
A Bíró Maja, Molnár Etele, Barta Martina Máté, Antal Soma és Molnár Bulcsú együttes méltón bizonyított a nyolc megyéből érkező több mint 70 versenyző között, hiszen öt dobogós helyet sikerült elhoznia csapatunknak.
-Műlesiklásban Molnár Etele és Barta Martina Máté révén két harmadik helyet szereztek, illetve óriás-műlesiklásban egyszer állhatott a dobogó legalacsonyabb fokára Molnár Bulcsú. Emellett még összetettben sikerült két harmadik helyet begyűjteni, illetve Bíró Maja mindhárom versenyszámban a 4. helyen végzett.
„Nagyon jó színvonalú erőpróba volt, a szervezéssel is elégedettek vagyunk, a pályák nagyon jó állapotban voltak. Jobb eredményeket is elérhettünk volna, ha nem hibázunk, két dobogós helyezés is kicsúszott a kezeink közül. Sajnos, egyik versenyzőnk, aki az első helyért harcolt, kockáztatott, és nagyon a határon síelve, az ugratónál túl nagyot repült és kicsúszott a pályáról. Összességében elégedett vagyok, a gyerekek nagyszerűen síeltek, gratulálok nekik” – értékelt Bocz Attila. Eredményeink:
műlesíklás: Molnár Etele (9–10 éves korosztály) 3. hely
Barta Martina Máté (11–12 év) 3. hely
óriás-műlesiklás:
Molnár Bulcsú (11–12 év) 3. hely
összetett verseny: Molnár Etele (9–10 év) 3. hely,
Antal Soma (11–12 év) 3. hely
Gratuláció a bodzafordulói Tanulók Klubja csapatának (edző:Florentina Florianu) akik:
 Eduard Munteanu (7–8 év) 1. hely (műlesiklás)2. hely (óriás-műlesiklás) és 1. hely (összetett). Az országos síbajnokság második fordulója a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza rendezésében a sugásfürdői sípályán lesz január 27-én, illetve a bajnokságban a későbbiekben még rendeznek fordulót Kapnikbányán és Brassó-Pojánán is.