Shotokan Karate szeminárium

Shotokan Karate szeminárium

Hosszú idő kihagyás után újra karate szemináriumot tartott városunkban az ismert és elismert Adrian Popescu Sacele 8 danos karatemester és egyben a Román Karate Szövetség alapítója, a jelen WSF (World Shotokan Federation) európai szervezetének elnöke. Az edzéssorozatra 2017 Március 31 és Április 02. között került sor a Székely Mikó Kollégium sporttermében.
A rendezvény házigazdái a Sport-All S.C. karate szakosztálya, a Shoto-Team illetve a kovásznai Mikado sportegyesületek voltak. Az ország számos pontjáról érkeztek főként mesterfokozatú edzők, klubvezetők, hogy a régi hagyományt újra felélesszék, azaz a több mint 15 éve szünetelő, évente megrendezett edzőtáborból újra felkerüljön az éves naptárba. Tudniillik régen évente tartott hasonló jellegű szemináriumokat székelyföldön az ismert karatemester.
Adrian Popescu-Sacele a hatvanas éveiben járó, jelenleg is aktív tagja és őrzője a Shotokan karate stílusnak. Az ő nevéhez fűződik a Román Karate Szövetség megalakítása, jelen pillanatban is alapító és elnökségi szerepet tölt be a Shotokan Világszervezeténél (WSF).
Egy sikeres szemináriumon vagyunk túl, ahol a 7 éves gyerekektől egész a közel 70 évesig, mindenki tanulhatott szintjéhez és övfokozatához mérten.A résztvevők száma elérte a közel száz főt.
Reméljük, hogy újra hagyományt tudunk teremteni ebből az eseméyből és egyre több "karate-do" vagyis a karate útját járó sportszerető vesz majd részt rendezvényünkön.
Külön köszönet a Székley Mikó Kollégimnak, akik állandó partnereink és segítőink abban, hogy egy sport- és mozgásorientált nemzedéket nevelhessünk városunkban.