Péter-Csiki Csanád is kvalifikált a VB-re

Péter-Csiki Csanád is kvalifikált a VB-re

A magyar karate válogatott korosztályos kvalifikációjának utolsó és egyben sokak számára döntő kvótaszerzést jelentett a hétvégén megrendezett Austria Junior Open, amelyet az ausztriai Salzburgban szerveztek meg. A 18 nemzet mintegy 701 versenyzője között szerepelt egyesületünk karate szakosztályának két kiválósága is, Fejér Milán U14 -50 kg és Péter-Csiki Csanád kadet -57 kg-os súlycsoportban, utóbi versenyzőnk már biztos kvalifikálta magát a 2024-es VB-re.

Baranyi Zsófia edző kísérte el a háromszéki sportolókat az osztrák kvótaszerzőre, akik közül Péter-Csiki Csanádnak számított tétversenynek a Mozart szülővárosában szervezett nemzetközi torna.

Ez volt az utolsó kvalifikációs verseny az őszi korosztályos világbajnokságra, amelyet az olaszországi Velencében szerveznek meg ez év októberében a kadet, junior és U21-es korosztály számára. Tehát ez volt Péter-Csiki Csanád utolsó lehetősége a kijutásra és hatalmas, de magabiztos küzdelmek árán ez sikerült is neki.
Az első ellenfele a német Namylik Felix volt, akit 1:0 arányban sikerült legyőzni, majd utána a döntőben a magyar Bene Csabával (KSI) került össze. Csanádnak és Csabának is pontosan ugyanolyan esélyük volt kijutni, vagyis ezen a döntő meccsen múlt minden. A meccs igazán szoros volt, mert az utolsó 10 másodpercben 3:3 volt az állás és Bene Csabánál volt az előny (senshu), de Csanádnak az utolsó másodpercekben sikerült megszereznie a győztes pontot és végül 4:3 arányban nyerni tudott.


“Úgy mentünk el erre a versenyre, hogy nekünk ezt most meg kell csinálni. Csanádnak matematikai esélye volt a kijutásra, úgyhogy nem kis szerencsére is szükségünk volt ezen az eseményen. Rengeteg impulzus ért minket és nagyon gyorsan változtak a helyzetek, de Csani mindezt nyugodtan tudta kezelni és végig az előtte lévő célra fókuszált. Számomra nem is volt kérdés, hogy megcsinálja.” - mondta Baranyi Zsófia edző.

Mindemelett Fejér Milán nyugodt, magabiztos küzdelmekkel szintén aranyérmet szerzett saját korosztályában és mindezek mellett felkészítette barátját a csatára.
Mindkét fiúnak gratulálunk! 

Fejér Milán U14 kumite -50 kg 1. hely
Péter-Csiki Csanád Kadet kunite -57 kg 1. hely

Péter-Csiki Csanád, Baranyi Zsófia, Fejér Milán
Ezzel az eredménnyel két háromszéki versenyző is (Török Panka, junior -59 kg és Péter-Csiki Csanád, kadet -57 kg) az utazó válogatott keret tagja lett, akik Magyarországot képviselhetik a korosztály legrangosabb világversenyén.
Jövőhétvégén megint szurkolhatunk nekik, ugyanis ők ketten indulnak a horvátországi Youth League (profi liga) versenysorozat Porec - horvátországi állomásán.

Köszönjük partnereink, támogatóink önzetlen segtségét:
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa
Orex
SIMIRO
Premier Energy Distribution
ReSelecto
Maravet
Sport Világ/ Sport Factor
Gusturi Boieresti - Fenséges Ízek
Twins Construct
Papo
Sebert Tehnologie
Tóth-Pál zálogház
Totalterm
NASA
Sajgo Trans
Sound Creation
Saman Sport Hungary
Tatami-Sport