Panka hetedik helyezettként végzett Grúziában

Panka hetedik helyezettként végzett Grúziában

Hetedik helyen zárt Török Panka (kadet -54 kg), egyesületünk versenyzője a magyar válogatott tagjaként az idei Tbilisziben (Grúzia) megrendezett a kadet, junior és az U21-es kontinensviadalon. Az össz magyar válogatottnak négy bronzérmet sikerült nyernie az idei Európa Bajnokságon. A kontinens szinte valamennyi országát felvonultató – 49 nemzet csaknem 1200 karatésa lépett tatamira Grúziában.

A magyar küldöttség kedden utazott ki a georgiai fővárosba, ahol két nap akklimatizálódás után pénteken kezdődtek a 14-15 éves versenyzők küzdelmei.
Panka magabiztosan kezdett, 8:4 arányba legyőzve a bosnyák versenyzőt, majd 3:2 arányba szintén győzedelmeskedett a belga Nargesse felett. Az olasz versenyzőt -akit legutóbb 4:0 arányba vertünk- ezennel sajnos 3:4 arányban alul maradtunk vele szemben. Mivel az olasznak sikerült egész a döntőig jutni, majd megnyernie a versenyt, így indulhatott Panka vígaszágon. A vigaszágon viszont a lengyel lány 5:1 arányban jobbnak bizonyult.
" Nem lenne valós, ha nem azt állítanám, hogy éremért mentünk erre az Eb-re. Minden előző jel és eredmény arra engedett következtetni, hogy éremesélyesek lehetünk. Panka is megfelelően felkészült, koncentrált volt. Talán az eddigi legjobb formáját mutatta.
Úgy gondolom, hogy az egyenes ágon elszenvedett vereség után nagyon megtörte pszichésen Pankát az eredmény és ha javítanunk kell, az már a jobb mentális felkészültséget igényli.
"

Ezúton is meg szeretnénk köszönni mindenki támogatását, aki bízott versenyzőnk eredményességében, nem ígérhetünk mást mint, hogy tanulunk ezekből és folytatjuk a munkát, a felkészülést.

Támogatóink:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa, Orex, SIMIRO, Premier Energy Distribution, ReSelecto, Maravet, Sport Világ/ Sport Factor, Gusturi Boieresti - Fenséges Ízek, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, NASA, Sajgo Trans, Sound Creation, Saman Sport Hungary, Tatami-Sport.


Versenyzőink soron következő versenye a február 17.-én megrendezendő Román Shotokan stílus Országos Bajnokság lesz, amelyet Rm. Valcea-n rendeznek.