Montenegró, Magyarország, Chile és Japán a dobogón

Montenegró, Magyarország, Chile és Japán a dobogón

A Világ Karate Szövetség által szervezett Karate 1 - Youth League (profi ifjúsági liga) versenysorozat évi utolsó állomásán vettek részt a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC - MTK Budapest karatésai.A Velencében (Olaszország) megrendezett versenyen összesen 79 nemzet, 3667 versenyzője képviseltette magát. A négynapos versenyen szombaton és vasárnap voltak érdekeltek a székelyföldi sportolók.

A Vass Hunor edző vezette együttes 9 sportolóval nevezett, akik közül többnek sikerült meccseket nyernie, de talán a legkiemelkedőbb teljesítmény Török Panka (kadet, -54 kg) nevéhez fűződik, aki bravúros és magabiztos menetelésben hat meccset nyert zsinórban, amellyel be verekedte magát a döntőbe.

Dobogósok
Mérközései az eredmények tükrében:

HUN 7-0 MNE

HUN 9-0 SLO

HUN 2-0 BEL

HUN 6-0 COL

HUN 8-1 SPA

HUN 7-5 CHI

FINAL

HUN 1-5 MNE

Akik még egészen a tatamijuk döntőjébe jutottottak, vagyis a legjobb 8 között kaptak ki 4-4 győztes küzdelemmel az Antal Gréta és Borbély Eszter U14-es versenyzők a -52 kg-os lányok mezőnyében.

" Egy meglehetősen nehéz és népes mezőnnyel kellett szembenéznünk a hétvégén. A világ minden tájáról érkeztek sportolók és talán még azért is nevezném nagyobb kihívásnak, mint egy nemzetek közötti viadalt (Eb. VB.) mert itt helyet kapnak a válogatott sportolók mellett a kettes és hármas számú esélyesek is egy adott nemzetből, és sokkal nagyobb a kihívás. Panka óriási koncentrációval és magabiztossággal nyerte zsinórba a meccseit, de ez a selejtezők eredményeiből is kitűnik. Akit tudtunk, hogy nem lesz egyszerű ellenfél, az a Chile-i sportoló -többszörös Pan-Amerikai Kontinens győztes versenyző- de Pankának a nulladik másodperceben sikerült egy drámai fejrúgást bevinnie, ahol az előnyére fordíthatta az eredményt.

Az esti kiemelt döntőben viszont a montenegrói lány kevesebbet hibázott, mert hogy ezen a szinten már nem a jobb győz - mivel mindkettő elit versenyző- hanem az aki kevesebbet téved.

Nekünk nagyon jó útravalóként szolgál a februárban megrendezendő grúziai Eb-re, ahol Panka képviseli Magyarországot a kontinensviadalon. Helyén szeretnénk kezelni az eredményt és továbbra is fókuszban Eb.-vel"

Köszönjük szépen állandó támogatóinknak/partnereinknek a segítséget:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Premier Energy, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Diopanprod, Nasa, Sajgo Trans, ReSelecto, Sound Creation