Máté ügyeskedett
Október 4–6. között a horvátországi Fiume kikötőváros adott otthont a Croatian Open nemzetközi karateversenynek, amelyre 25 országból közel 2000 sportoló nevezett. A háromnapos korosztályos Európa-bajnoki kvalifikációs megmérettetésre a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club nyolc sportolóval utazott.

Az MTK Budapest színeiben versenyző sportolók nagy részének sikerült legalább egy győztes mérkőzést vívnia, azonban kiemelkedően teljesített Csorba Ede, aki a junior korcsoportban a -55 kilogrammos súlycsoportban a 7. helyen végzett. A háromszéki karatéka diadalmaskodott az olasz Pietro Pio Califano és a bolgár Jevgenyij Jordanov felett, majd a későbbi aranyérmes szlovák Andrej Tvrdoň jobbnak bizonyult nála, így a bronzéremért harcolhatott, ám a későbbi bronzérmes svájci Tim Scheuer legyőzte a sepsiszentgyörgyi sportolót. Ezüstérmes az olasz Luciano Carmine lett, míg a másik bronzérmet a bolgár Deniszlav Sztojanov gyűjtötte be.

A legeredményesebb háromszéki versenyzőnek Siklódi Máté bizonyult, aki a kadet kategóriában a -63 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet nyert, így két kvalifikációs pontot szerzett. A Vass Hunor irányította sportoló győzött a bolgár Janiszlav Milenkov és a szlovák Samuel Masaryk ellen, majd a későbbi ezüstérmes Timotej Zbodák a szentgyörgyi sportoló fölé kerekedett, így a bronzéremért küzdhetett. A folytatásban az olasz Andrea Cominadri és a magyar Nyiri Gergely is térdet hajtott a háromszéki karatéka előtt, aki megérdemelten állhatott dobogóra. Az első a montenegrói Mikulić Nemanja, míg a másik bronzérmes honfitársa, Andrija Danilovic lett.

Az MTK Budapest mérlege 5 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérem. A magyar csapat legközelebb október 11. és 13. között a Polish Open nemzetközi versenyen vesz részt, amely szintén kiemelt kvalifiká­ciós megmérettetés.

Köszönjük támogatóinknak az Orex, Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsa, Simiro, Twins Construct, Comert Ata, Sport Világ és Maravet partnereknek, akik támogatják sportolóink versenyzéseit.