Két edzőtáborban is készülhettek sportolóink

Két edzőtáborban is készülhettek sportolóink

Egyesületünk karate szakosztályának sportolói augusztus hónapban kezdték el alapozó edzéseiket, készülve a soron következő versenyidényre. Ugyanakkor, klubunk sí szakosztályának is sportolói közös edzőtáborozáson vettek részt a kommandói táborban. Augusztus elején egy alap állóképesség fejlesztés után rögtön Gyomaendrődre (Magyarország) utaztak, hol egy nemzetközi edzőtáborban vehettek részt más nemzetek kiváló sportolóival. Az MTK Budapest által szervezett augusztus 13-20. közötti edzőtáborban jelen voltak Románia, Szlovákia, Ukrajna, Izrael és Iráni sportolók is.

A gyomai edzőtáborban közel 40 sportolójával utazott ki a Vass Hunor edző vezette háromszéki együttes. Az edzések korcsoportok szerint, mintegy négy edző koordinálásával zajlottak.

A magyarországi felkészítő után egy hétig a sepsiszentgyörgyi műhelyben készülhettek sportolóink, majd augusztus 28.-tól egy öt napos hegyi edzőtáborba utaztak Kommandó településre.

Az "I am Karateka" nevet viselő, már hagyománynak számító edzőtáborba a Sport-All SC. egy több, mint ötven fős sportolói kerettel utazott (35 fő a karate, míg 15 fő a síszakosztályunk sportolóiból) a megye legmagasabban fekvő településére.

" Így a felkészülési időszak végeztével kijelenthetem, hogy egy intenzív, megterhelő időszakon vannak túl fiatal sportolóink, de ha lehet így fogalmazni, ez is volt a cél. Az alapozás, mint mindenik sportágban egyaránt, egy határokat feszegető időszak, viszont elengedhetetlen alapot ad a sportágspecifikus felkészülésre. Szeptember hónaptól már kezdődik a versenyidőszak, ahol az idény első versenye a Budapest Open nemzetközi torna, mintegy 2200 indulóval. Ez már kvalifikációs pontszerző verseny a jövő évi grúziai Eb.-re."

A sízőink számára is egy nagyszerű száraz edzési alapot biztosított az idei alapozó munka. Folyatatjuk a sízőink száraz edzéseit és próbálunk már októberben lehetőséget teremteni a havas edzések elkezdésére."

Köszönet támogatóinknak, partnereinknek, akik a teljes felkészülési időszakban mellettünk voltak:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, Diopanprod, Nasa, Sajgo Trans, ReSelecto, Saman Sport.