Jó szereplés a 17. WKF Magyar Bajnokságon

Jó szereplés a 17. WKF Magyar Bajnokságon

Május 27-én és 28-án a budapesti UTE Sportcsarnokban rendezték meg a 17. WKF Magyar Karatebajnokságot, ahol egyesületünk karate szakosztályának mintegy tizennyolc versenyzője vett részt, akik az Arashi SC színeiben léptek tatamira, és összesen 13 – 2 arany-, 4 ezüst- és 7 bronz – érmet szereztek.
A magyar karate legrangosabb eseményének számító viadal idén kifejezetten nagy figyelmet kapott, főként azért, mert tavaly augusztusban olimpiai sportággá vált. A szövetség közleménye szerint az idei verseny számított az eddig legnépesebbnek, hiszen a 14 év alattiak küzdelmeibe több mint 600 nevezés érkezett. Idén csak a háromszéki karatékák alkották az Arashi SC versenyzői csapatát, amely az egyesületeket felsorakoztató éremtáblán az előkelő 5. helyen végzett, és csak a jelentős versenyzői bázissal bíró állami egyesületek tudták megelőzni, ilyen például az MTK, az UTE, a BVSC és a KSI.
.    
Eredmények:
- aranyérmes: Halmágyi Chanel (kumite, 9 éves korosztály, +30 kg), Ianculescu Zsófia (kumite, 11 éves, -34 kg)
- ezüstérmes: Benkő Zsolt (kumite, 12 éves, +57 kg), Lukács Zoltán (kumite, 12 éves, -47 kg), Vitályos Eszter (kumite, 12 éves, -45 kg), Muntyán-Nagy Zorka (kata, 8 éves)
- bronzérmes: Bartos Norbert (kumite, 12 éves, -57 kg), Bíró Tas (kumite, 12 éves, -57 kg), Gödri-Mártis Huba (kumite, 13 éves, -40 kg), Tánczos M. Richárd (kumite, 12 éves, -40 kg), Bernád Vivien (kumite, 10 éves, -35 kg), Daragics Viktória (kumite, 10 éves, -40 kg), Muntyán-Nagy Zorka (kumite, 8 éves, +30 kg).
„Úgy gondolom, egyáltalán nem lehet okunk panaszra, és erőt ad ez a siker, hogy folytassuk a munkát a gyerekeinkbe fektetett hittel. Köszönjük a szülők és szponzoraink – Orex, MCC, Maravet, Terran Románia, Sport Világ, Comerţ Ata – támogatását, amelyek nélkül mindez nem lenne kivitelezhető”