Időzítés
avagy félúton a 2020-as tokyoi olimpia felé. Nemrég értesített a Román Karate Szövetség, hogy a március 19-20-ra betervezett Román Shotokan Országos Bajnoságot (ESKU) egy héttel, azaz a Katólikus Húsvéttal egyidőben tartaná.

Tiltakozásunkat fejeztük ki ez ellen, így egy még nem ismert időpontra halasztották. Ahogy azt már közzétettük az esemény helyszíne az városunk, Sepsiszentgyörgy lett (lesz) volna Pakocs Ferenc (ESKU vezetői tag) szervezésében. Bocsánatkéréssel és ígéretek kíséretében biztat arra a szövetség, hogy folytassuk a munkát a "tervek szerint" és tegyünk meg minden hivatalos lépést (sportolók éves díjának befizetése, regisztrációk, leigazolások irányukba) ahhoz, hogy zavartalanul lehessen egyszer megszervezni a versenyt.

letöltés"Stimati colegi,

Campionatul National ESKU se va defasura la o data ulterioara, care Va va fi comunicata din timp, astfel incat sa puteti intreprinde tot ceea ce este necesar pentru a putea participa. Conducerea ESKU isi cere scuze pentru disconfortul creat de acest aspect si isi propune ca pe viitor sa verifice cu mai mare atentie solicitarile celor care vor sa organizeze Campionatul National. Personal, imi cer scuze tuturor pentru ca am anuntat data de 27, comunicata de d-l Pakocs, fara ca sa verific si sub aspectul  semnificatiei religioase  aceasta data. Multumesc pentru intelegere!
    Cu consideratie, "
Kérünk benneteket, hogy továbbra is kövessétek a versenynaptárunkat és tartjuk a féléves tervhez magunkat.
Következő esemény, a WKF Magyar Bajnokság, Budapesten (Mogyoród), amelyre Április 2-3. kerül sor.