Horvátországi sikerek

Horvátországi sikerek

Egyesületünk karate szakosztályának is mozgalmas hétvégéje volt, ugyanis két helyszínen is helyt kellett állnia versenyzőivel.  A Sport-All SC mintegy hat versenyzővel és edzőjükkel Vass Hunorral utazott a horvátországi Szamoborba a Grand Prix Croatia három napos nemzetközi karate versenyre, amely az idei kvalifikációs versenysorozat soron következő állomása is volt egyben.
 A világ mintegy 33 országának 1767 versenyzője állt pástra. A sepsiszentgyörgyi sportolók mérlege egy bronz érem és két 5. helyezés, amelyek kvalifikációs ponttal járnak az idei korosztályos Eb-re.
A verseny pénteken a kadet korosztály küzdelmeivel kezdődött, ahol a még 13 éves Török Panka is indult a 14-16 évesek mezőnyében. Panka egész a kis döntőig verekedte elő magát. Első meccsét a szintén magyar versenyzővel 6:0, majd azeri ellenfelét 5:3, horvát ellenfelét 8:0, szintén horvát ellenfelét 6:1 arányba győzte le, mígnem bejutott a legjobb négy közé, hol koszovói ellenfelével 4:4-es eredménnyel a balkáni versenyzőnél volt az első pont megszerzésének előnye, amely Pankát sajnos a vigaszágra küldte. Kissé megtörve álltunk a bronzmeccsre, hol a szlovák Jesenicova Nina 4:1 arányban győzött.
Benkő Zsolt a junior +76 kg-osok mezőnyében első meccsét 5:0 arányban nyerte szlovák ellenfelével, majd a horvátok versenyzőjét 3:0 arányban múlta felül. Az elődöntőben viszont 0:0-val végződött a küzdelem és a bírók 3:2 arányban a szerb versenyzőnek ítélték a győzelmet. Zsoltnak maradt a vigaszági bizonyítás, ahol elszánt küzdelemben 4:1 arányban bizonyult jobbnak makedón ellenfelétől és szerezhette meg a bronzérmet.
Ianculescu Zsófia nagy bravúrral verekedte elő magát egész az elődöntőig, legyőzve 4:1-re olasz, 3:1-re horvát, 8:0-ra norvég ellenfelét. Az elődöntőben a makedón versenyző bizonyult szerencsésebbnek és 1:0 győzött is. A bronzmeccsét Zsófi a bolgár Stoimenowa Venaeta ellen 2:1 arányban vesztette és az ötödik helyen zárt.
Az edzőjükként bosszant, hogy mindhárom esetben kevéssel csúsztunk le a döntőbe jutásról, de ez megerősítés számomra, hogy folytatnunk kell még nagyobb precizitással, amit a világ élmezőnye megkövetel. Vitályos Eszter, Baló Hunor és Siklódi Máté versenyzőinknek ezennel nem sikerült dobogóközelbe kerülniük. Következő állomása a kvalifikációnak jövő héten lesz Pozsonyban, a Szlovák GP-n, ahová várhatóan 12 versenyzővel utazunk.
Köszönjük támogatóinknak: Orex, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Cont Service, Diopanprod vállalkozások.