Éremközelben a Youth League ciprusi állomásán
Május 3-5 között rendezték meg Limassolban a WKF Karate1 Youth League versenysorozat ciprusi állomását.  Évente, a világ különböző városaiban négy alkalommal hívják össze a kontinensek minden tájáról érkező karatésokat, hogy megmérettessenek ebben a profi ligás versenysorozatban.  A 12-17 éves sportolóknak szóló Youth League a világ- és kontinensbajnokságok után a legrangosabb verseny, amin a fiatal karatésok részt vehetnek.
Ezt jól jelzi, hogy ezúttal 58 ország 1583 versenyzője indult el a megmérettetésen. A háromszékieknek ez volt a második alkalom, hogy ilyen rangos eseményen vehetnek részt. (az előző a velencei Youth League volt tavaly év decemberében).
A sepsiszentgyörgyi Sport-All S.C. illetve az MTK Budapest  sportolói is érintettek voltak, ugyanis öt sportolóval utazhatott ki a Vass Hunor edző felkészítése alatt álló küldöttség.  A nevezettek Vitályos Eszter kadet -47 kg,Bartos Norbert kadet +70 kg, Balo Hunor kadet -57 kg, Csorba Ede junior -55 kg és Siklódi Máté U14 +55 kg, mindannyian Magyarországot képviselték a versenyen.
Eszter előnyerőként indított első meccsét veszítette Ukrán ellenfelével szemben, majd a vigaszágon az előző Youth League döntős Olasz lányt 5:0 arányban verte. A következő Román versenyző viszont 4:2-re győzött Eszterrel szemben, így az előkelő 7. helyen végezett.
.                                                        
Norbert négy meccsen keresztül magabiztosan küzdötte fel magát a döntőbe jutásig. (Ciprus 0:4, Szlovák 0:8, Német 0:8, Ukrán 0:7)
Az elődöntőben Egyiptomi ellenfelével nagyon kiegyenlített és óvatos volt a küzdelem. Mindkét versenyző félt kockázatos támadást vállalbni, ezt a birók nem díjazták, igy mindkettőjüket többszörösen passzivitásért intették. Mígnem a végén, az utolsó 4 másodpercben sajnos leléptették Norbit passzivitásért, az eredmény 0:0 volt. Maradt a bronzmeccs sélye, ahol Jordán ellenfele 1:0 arányban győzött és ezzel az eredménnyel 5. helyen végeztünk.
.                                                           
Hunor első meccsén Izraeli ellenfelét legyőzve 7:0 arányba győzött, majd az Orosz 1:0 bizonyult jobbnak.
Ede első meccsét veszítette 5:0 Holland ellenfelével, aki később bronzérmes lett.
Máténak két győztes meccse volt (2:2 Ukrán, 2:0 Ciprus) majd az Orosz 5:0 verte Mátét. Sajnos vigaszágon már nem indulhatott.
Csalódás volt számomra megélni azt, hogy Bartost a döntőbejutásért vívott meccsén úgy léptetik le, hogy esélyünk lett volna egy számunkra kedvező birói döntésre is akár, de úgy gondolom, mindezek mellett óriási eredmény ez és további ösztönzés arra, hogy következőkor behuzzunk egy érmet.
Következő jelentősebb versenyünk a május végén sorrakerülő WKF Magyar Bajnokság lesz.
Köszönjük támogatóinknak és a szülőknek, hhogy továbbra is támogatták az ottlétünket és sikereinket: Orex, Mamut Copy, Maravet, Comert Ata, Sport Világ, Eniplast.