Dalmáciában zártuk a szezont

Dalmáciában zártuk a szezont

Múlt hétvégén rendezték a Karate1 Youth League (ifjúsági világkupa sorozat) poreci (Horvátország) állomását, ahol egyesületünk karatésai közül ketten képviseltették magukat az MTK Budapest Karate színeiben. A csütörtöktől vasárnapig tartó versenyen 3330 versenyző állt pástra a világ 70 országából. Ez volt a mindenidők legnépesebb karate versenye ebben a versenyrendszerben.

 Szombaton Péter-Csiki Csanád küzdelmeiben voltunk elsőként érdekeltek a kadet -57 kg-ban, a múltheti sikeres győzelme után. Tökéletes lehetőség volt ez neki felmérni az ellenfeleit, mivel sokan ott lesznek az őszi világbajnokságon.
Csanád első meccsén 7:2 arányban legyőzte a szlovák Dado Alexet, majd második meccse igen szorosra sikeredett olasz ellenfele ellen, de bírói döntéssel megnyerte Mesiti Edoardoval szemben. Harmadik körben a cseh Vrecion Tomislavval került szembe, akit 3:1-re sikerült legyőzni. A pool (tatami) döntőben egy már számunkra ismert ukrán versenyzővel kellett menni, Kostenchuk Danyloval, aki sajnos 4:1-re megfogta Csanádot. Az ukrán versenyző egész az elődöntőig verekedte magát, ahol sajnos bosnyák ellenfelével szemben alulmaradt, ezért Csanádnak nem lett vigaszága.

Vasárnap Fejér Milán U14 -50 kg kategóriában indult pályafutásának utolsó ifi versenyén, mivel szeptembertől már a kadetek fogja megmérettetni magát és ezzel megkezdi kvalifikációját a februári korosztályos európa bajnokságra.
Első meccsét magabiztosan hozta holland ellenfelével Stoutjesdijk Aaronnal szemben 8:3 pontarányban. Második ellenfele a német Braunroth Florian volt, aki ellen nagyon higgadtan és taktikusan kellett dolgoznia, míg a végén bírói döntéssel egyértelműen nyert.
A pooldöntőben az olasz Nassar Diego felül tudott kerekedni Milánon és 5:1 arányban ő ment tovább. Sajnos az olasz karatés a döntőbejutásért kikapott, így Milánnak nem volt vigaszága.

“Minden nyomás és tét nélkül jöttünk el erre a versenyre a fiúkkal, ugyanis már vége a kvalifikációnak és a szezonnak. Ez egy nagyon neves és nehéz verseny, mivel itt vannak azok a sportolók akik már EB-n, VB-n szerepelnek. Ugyan nem ezt az eredményt vártuk, nagyon jó volt látni hol vannak most a fiúk a kategóriájukban és mik a hibáik, miken kell változtatni. A nyári felkészülést ezek alapján fogjuk összerakni és céltudatosan kezdjük meg az őszi szezont.” - Baranyi Zsófia, edző.

A nyár folyamán folyamán júliusban rehabilitációs és szintentartó edzések várnak sportolóinkra majd augusztus hónapban mondhatni végig edzőtáborokban vesznek részt, amely felkészülések része egy franciaországi, egy magyarországi majd egy Kommandón megrendezendő magashegyi edzőtábor és zárásként Belgiumban fejezik be a felkészülésüket már kvalifikált sportolóink, Török Panka és Péter-Csiki Csanád.

Támogatóink, partnereink:
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa
MTK sport
Orex
SIMIRO Engineering
Premier Energy Distribution
ReSelecto
Sport Világ/ Sport Factor
Gusturi Boieresti - Fenséges Ízek
Twins Construct
Papo
Gapano Trans
Comert Ata
Sebert Tehnologie
Tóth-Pál zálogház
Optim Project
NASA
Sajgo Trans
Sound Creation
Saman Sport
Tatami-Sport