Célok célkeresztben
Egyesületünk karate szakosztályának versenyzői augusztus 1-én kezdték el a hivatalos alapozó edzéseiket és egyben felkészülésüket a már szeptember elején kezdődő versenyszezonra. Az egy hónapos intenzív munka első két hetét a csapat az alföldi Gyomaendrődön töltötte (Békés megye), hol közösen a budapesti csapattársaikkal készülhettek az idei szezonra.

  A háromszékiek összesen 28-an utaztak ki, ezzel is erősítve a közel 80 fős összlétszámot. Az edzői csapatot Fischerné Miklós Nikolett, Fischer Mihály, Rusznyák Dániel és Vass Hunor edzők alkották, akik három korcsoprta bontásban koordinálták a felkészülést.

.                                                            

" Július végén kapott a csapat egy 10 napos hivatalos pihenőt, amelyet követően vettünk részt az MTK Budapest  felkészítő edzőtáborában. Idén bővítettük a részvételi keretet, ezzel is helyet adva az utánpótlás korú versenyzőinknek, akik nagyszerűen vették a felkészülés nehézségeit. A 15 napos edzőtábor elérte célját, azaz kaptak egy nagyszerű alapot -mind fizikálisan mind pedig mentálisan- sportolóink.
A munka finomító és élesítő része az csak nemrég kezdődött el. Az hazaérkezésünket követően napi két edzés formájában folytatjuk a felkészülést. Az idei versenyév meglehetősen bővelkedik kihívásokban. Ugyanis zeptembertől kezdetét veszi a 2020-as korosztályos  EKF Európa Bajnokság (Budapest, 2020 február 7.-9.) kvalifikációs versenysorozata, amely számos külföldi megméreztetést jelent (Budapest Open, Croatian Open, Polish Open és Slovenia Open).
.                                                      
Kiemelten kezeljük ezt a kvalifikációt, ugyanis nem mindennapi dolog, hogy Budapest rendezhet egy ilyen rangos eseményt (legutóbb 2013-ban rendezhette meg a felnőtt Eb.-t) és itt képviselhetjük nemzetünket. Célunk, hogy a fent felsorolt versenyeken a lehető legjobban szerepelhessünk. Ami a sepsiszentgyörgyi kvalifikáló sportolókat illeti, jelen pillanatban 8-9 főre tehető.
Ugyanakkor Bartos Norbert (kadet +70 kg) képviseli Magyarországot az októberben megrendezendő korosztályos világbajnokságon, amelyet a dél-amerikai Santiago de Chilé-ben rendeznek.
Szeretnénk külön köszönetünket kifejezni partnereinknek, akik anyagilag járultak hozzá csapatunk felkészülési költségeihez Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Eniplast, Sport Világ, Maravet, RGT és Bóbita egyesület illetve a szülők állandó részvállalása.