Török Panka stílus világbajnokságot nyert

Török Panka stílus világbajnokságot nyert

Szeptember 7-11 között rendezték meg  a Goju-Ryu, mint karate stílusszövetség  karate világbajnokságát az olaszországi Foligno városában. A Dél-afrikai Köztársaságtól egész Mexikóig, mintegy 25 országból, a világ több kontinenséről érkeztek sportolók az 5 napos világversenyre. Köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC. karate szakosztályának 4 lány sportolója is meghívást kapott a nemzeti válogatottba, hogy képviseljék Romániát saját kategóriájukban.
A Halmágyi Chanel kadet -47 kg, Ianculescu Zsófia junior -59 kg, Török Panka kadet +54 kg és Viályos Eszter U21 -55 kg alkotta székelyföldi küldöttséget edzőjük Vass Hunor kísérte el.
A küzdelmek pénteken, a 14-15 évesek -kadet- kategóriával kezdődtek, ahol elsőként Török Panka léphetett tatamira. Három győztes küzdelmet követően lett a kategóriája legjobbja. Halmágyi Chanel sajnos nem mutatta a legjobb formáját, és első ellenfele a Csehek versenyzője bizonyult jobbnak. A vigaszág is elmaradt Chanelnek, mert rögtön utána a Cseh versenyző kikapott.
Vegyes érzelmekkel zártuk az első verseny napot, de összességében örömmel. A szombat is hozott két érmet junior és U21-es korú sportolóinknak. Ianculescu Zsófia az első meccsét 3:3 arányban zárta Olasz ellenfelével, viszont az első találat megszerzésének előnyével az ellenfele nyert. Vígaszágon viszont magabiztosan verte Cseh majd Román ellenfelét így bronzéremmel végzett.
Hasonlóképp Vitályos Eszter, aki sajnos első meccsén alulmaradt 3:7 arányba Olasz ellenfelével szemben, viszont a vigaszág lehetőségét kihasználva, az eredményt megfordítva maga javára, győzte le a Csehek versenyzőjét 6:3 arányban és harmadikként végzett.
A vasárnap a csapatküzdelmek napja volt, hol Török Panka helyet kapott a 14-15 évesek lánycsapatában. Első körben előnyerőkként várták a Cseh kontra Dél-afrikai Köztársaság meccs győzteseit. A Csehekkel vívott küzdelemben Panka 8:0 arányban győzött, ezzel csapatát bejuttatva a döntőbe. Németország együttesével is hasonló magabiztossággal állt pástra és 8:0 arányban legyőzte ellenfelét, amely egyben a mindent eldöntő győzelem volt.
Végezetül két arany- és két bronzérem az idei szezon első versenyéről.
Edzőként helyén kell tartanom sportolóim értékrendjében ezt az eredményt. Nyilván világversenyről lévén szó, dícséretes és elismerésre méltó eredmény stílus világbajnoki címet nyerni, viszont mégsem éri fel azon WKF (Világ Karate Szövetség) színvonalat, amelyeket látogatni szoktunk és szorosan megméretünk.
Folytatjuk a versenyidőszakot, mivel számos nemzetközi verseny vár karatésainkra és ahogy mondani szoktam, vasárnap az ünneplésé, hétfőtől meg újra “altius-fortius-citius”.
Külön köszönet illeti támogatónkat, akik segítik és partnereink sikereink elérésében:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Cont Service, Diopanprod