Zöld Róbert remekelt Szlovéniában

Zöld Róbert remekelt Szlovéniában

Egyesületünk alpesi sí szakosztályának felnőtt versenyzője, Zöld Róbert a január 11. és 14. között megrendezett szlovén Rogla síközpontban mérettette meg magát. Nem mindennapi mezőny állt rajthoz, ugyanis 26 országból 180 sportoló – 54 nő és 126 férfi – mutatta meg tehetségét.

,,Nagyon szép napsütésben, kitünő körülmények közt zajlott a verseny, sajnos a pálya alapja nem volt elég kemény így a hátulról induló versenyzőknek meg is gyűlt a bajuk a kapuk közti sáncokkal. Az első futam során Róbert a 64-es rajtszámmal indult, majd annak végeztével az 51. helyen sikerült végeznie. Az első forduló során 126 induló van, majd ebből az utolsó 65 versenyző kiesik. Zöld Róbert így tovább jutott a második fordulóba. Bocz Attila edző szerint Róbert - egy igencsak jó futam után - a 40. helyen sikerült végeznie.

Versenylátkép

,,Ha nagy rajtszámod van és hátulról kell indulnod, akkor nem könnyű jó időt menni tekintve, hogy még a pálya állapota sem volt biztató. Az Obdachi verseny után mégis sikerült sokat javítani az időkülönbségen."- tette hozzá Bocz Attila edző. 

A következő állomás Ravine an Koroskemben lett volna, de sajnos nem volt megfelelő a hóvastagság, így azt áthelyezték az ausztriai Petzen síterepre. Ahol az első nap szervezték a nők versenyét, ám a férfiak viadalát elnapolták a szél miatt, aztán másnap ömlött az eső, így törölték a megmérettetést. Bocz Attila kiemelte, Zöld Róbert a 40. helyről indulhatott volna, ráadásul a domborzat és a pályatűzés is kedvező lett volna számukra.

További sok sikert!