Világbajnokságot nyertünk
Egyesületünk tánc-szakosztálya, azaz a Z-dance tánccsoport mintegy 19 versenyzője a Dance Star World Tour döntőjén vett részt. A horvátországi Porec kikötővárosban május 26-29 között megrendezett világbajnokságra mintegy 50 ország 55.000 versenyzője kvalifikálta magát. Köztük mi is kvalifikációt szereztünk három versenyszámban, egyéni-, négyes- és formáció kategóriákban.

A világbajnokságon jelenlevő ország mindenike megrendezte a saját Dance Star országos megmérettetését, ahonnan a legjobb táncosok tudásuk szerint kvalifikálódhattak az A illetve a B ligába.

Egyesületünk -Z Dance táncszakosztályának táncosai a B ligába jutottak tovább.

A fiatal tánciskola számára nagy meglepetés és öröm volt, hogy tovább juthattak a világbajnokságra, ugyanakkor kemény munka kezdete: intenzív felkészülési időszak és a versenyre való kijutáshoz szükséges 7.000 euro anyagi fedezet összegyűjtése volt a cél.

"Úgy éreztük az egész város összefogott és mindenki támogat, hogy egy kis csapat nagy álma megvalósuljon. Összefogtak a város dance fitness oktatói, hogy megrendezhessük A GO GO-Z DANCE jótékonysági sport eseményent, ahol nagyon sok magánember nyúlt zsebe és amennyire anyagi lehetősége engedte támogatta  célunkat, közülük kiemelnénk az AVT-Events-Solutions rendezvényszervező céget, aki a színpadot-hangosítást biztosította.

A szülők, lábukat bokáig lejárva kopogtatak a szentgyörgyi cégek ajtaján, hogy gyermeküket eljutathassák a világbajnokságra és mindezt sikerrel tették" vélekednek a szakosztály vezetői.


...és május 23-án megérkeztünk álmaink helyszínére Porecbe

Porec egy gyönyörű tengerparti kisváros és annak a "kék" lagúnájának több mint 20 hoteljében szállásolták el a világ több pontjáról érkező versenyzőket. Felejthetetlen élmény volt a megnyitó ünnepség, amikor a tengerparti öbölben elhelyezett színpadhoz felvonult minden ország képviselője a saját nemzeti és egyesületi zászlaja alatt. Dübörgött a zene és a színpad előtt a zene ritmusára mindenki egyé vált. 55.000 gyerek-felnőtt együtt emelte a magasba a kezét, együtt éljenzett, és együtt mozdult a zene ritmusára. Egy nyelv volt, amit nemzetiségre, színre való tekintet nélkül mindenki értett: a zene nyelve... és akkor, abban a pillanatban csak az öröm volt hogy itt lehetünk.

A négy napon keresztül zajló verseny alatt csapataink pénteken, május 27-én  kerültek  a megmérettetés színpadára és vasárnap május 29-én tartották a díjkiosztó ünnepséget.

Itthonról való elindulásunkkor cél az volt, hogy a  tánc világtérképen az eddigi  kis fehér foltot, Sepsiszentgyörgyöt beszínesítsük. Arról álmodtunk, hogy bekerülünk az élen végző első 5 csapatba.... és a valóság felülmúlt minden elvárást. Az történt, amiről álmodni sem mertünk: világbajnoki  első helyezés és nem csak egy, hanem két kategóriában.

A kategória dobogósai lettek még Horvátország csapata 3. helyen illetve Ausztria csapata a második helyen. Szintén egyedi teljesítmény, hogy az országból csak csapatunknak sikerült az első helyek megszerzése. Dobogós eredménnyel zárt még a kolozsvári tánciskola csapata.


A poreci Dance Star világbajnokságon csapatunk a következő eredményeket érte el:

  • Cojocaru Lorena -  IV hely -MTV Comercial - szóló kategória 5-7 éves korosztályban
  • Comán Emila, Gombos Andrea, Koós Adrien, Imreh Izabella - I. hely -duo, trio, quartet kategoria 5-7 éves korosztályban
  • Brandabura Ingrid, Stinghe Sofia, Imre Dianna,Cojocaru Adrien Kriszta, Rákosi Hanna, Nyáguly Edina,Barabási Janka,  Policsek Orsolya, Moldovan Andrea, Dobri Anita, Policsek Hanna, Cernescu Denisa, Trandafir Riana, Sándor Mátyás - I hely - formáció kategoriában 8-12 éves korosztályban

Szeretnénk megköszönni Nektek gyerekek,  szülők és minden támogató, hogy hittetek bennünk, támogattatok  és együtt megvalósítottuk célkitűzésünket, dicsőséget hozva országunknak, városunknak, egyesületünknek és nem utolsó sorban személyesen minden résztvevőnek!-tette hozzá a két nagyszerű oktató Molnár Enikő és Vass-Vitus Kinga.

A támogatók listája, akik nélkül nem sikerülhetett volna ez világbajnoki cím megszerzése:

Kovászna Megyei Tanácsa, Hope Sped, PPC, Battery, RS Activ, AVT-Events-Solutions, Arcon, Dunapack Rambox, Weekend, Hortigala, Humaret alapítvány, Walor Ro, Lucifer, 24 TBK Cons, Kiper, Compact, Sky Distrib, Salvia gyógyszertár, Tibox, Comsig, Coral, Natur Island, LAM alapítvány, Izoplus Building, Arix Impex, Avra Trans, Transfarm, A&C Associated, Romill, Sergiana, Kron-Tour, Aluco, Tricomserv, Bokor Zoltán, TGM Impex

Sepsi Biztosító bíztosította az utazókeret utasbíztosítását

Termékbeli segítséget nyújtott a: Bertis és Diószegi pékség

A Sport-All SC vezetősége és tagjai egyaránt gratulálnak a kimagasló sikerhez.

Bővebb képanyag a Sport-All SC facebook oldalán látható.

13263954_882922731811816_2430600691250995254_n

13315678_882998945137528_4711870665835767833_n