Újra bizonyítottunk

Újra bizonyítottunk

Románia legrangosabb karateversenyét rendezhettük meg szombaton a Sepsi Arénában, ahová 75 egyesületből érkezett közel 800 nevező. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club, a Román Karate Szövetséggel partnerségben rendezhette meg az ország összstílus (Shotokan, Shito-Ryu, Goju-Ryu és Wado-Ryu stílusok) bajnokságát, amely egyben kvalifikáló is volt a nemzeti válogatottba kerülésért.

Az egynapos esemény reggel kilenc órakor kezdődött az Egyetemi Bajnoksággal, amelyet a Román Iskolás és Egyetemi Sportszövetség delegáltjai kordináltak Dr. Petre Razvan egyetemi tanár irányításával. Ezt követte a román bajnoki címekért folyó versenyzámok egyike a kata (formagyakorlat) majd 13:00 órától a hivatalos megnyitó, ahol a szövetség vezetői mellett Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is köszöntötte a sportolókat-edzőket. A megnyitót követően folytatódott a bajnoki címekért folyó harc a  kumite (küzdelem) versenyszámokkal.

A Sport-All SC (edzők: Vass Hunor, Baranyi Zsófia és Virág András) 32 versenyzőjét indította az országos döntőn, ahol 13 érmet sikerült begyűjteni, amelyből 5 román bajnoki cím:

András-Nagy Patrícia U12 +45 kg 2. hely
Antal Gréta U14 -52 kg 3. hely
Bucsi Balázs U12 -40 kg 3. hely 
Daragics Viktória junior -59 kg 3. hely
Fejér Milán U14 -50 kg 1. hely
Halmágyi Chanel junior -48 kg 1. hely
Jakab Eszter cadet -61 kg 1. hely
Lupsa Krisztián U12 -30 kg 2. hely
Olosz Panna U12 -30 kg 1. hely
Para Lőrinc U12 -30 kg 1. hely
Péter-Csiki Csanád cadet -57 kg 3. hely
Pulugor András U12 -45 kg 3. hely
Sala Bíborka U14 -47 kg 3. hely

" Több tekintetben is elégedettek vagyunk az idei Román Bajnokság döntőjét illetően. Elsősorban, mint szervezői ennek, kijelenthetjük, hogy újra egy etalont produkált a helyi sportolóink szüleiből, szimpatizánsokból álló szervezői csapat. Mind a Román Karate Szövetség vezetősége, de az edzők és vendégként érkező szülőktől is messzemenően pozitív és elismerő visszajelzések érkeztek. 
Ami a csapat eredményességét illeti, szintén elégedettek vagyunk. Nem feltétlen szerepelt a tétversenyek között, ezért is kértem a sportolóktól, hogy szabadon, tét nélkül versenyezzenek. Ezzel a 13 dobogós helyezéssel, 5 bajnoki címmel az ötödik legeredményesebb klubként zárhattunk az országban, kevéssel lemaradva a fővárosi Rapid illetve Dinamo Bukaresttől. 
Az előző évben szintén általunk szervezett Román Kupadöntő sikerei után, mind szervezői , mind teljesítmény oldalról kijelenthetjük, hogy méltón helytálltunk"

Szervezők

Köszönjük szépen a szülőknek, akik nélkül nem sikerülhetett volna ez a verseny ilyen példaértékűre és támogatóinknak a segítséget, partnerséget.
Következő állomása sportolóinknak most hétvégén lesz Budapesten egy nemzetközi sparring (körmérkőzéses) torna az UTE Jégcsarnokban és utána folytatjuk a Magyar Bajnokságra a felkészülést, amely május 25-26.-án lesz szintén Budapesten.

Támogatóink / partnereink:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa

Orex

SIMIRO Engineering

Premier Energy Distribution

ReSelecto.ro

Sport Világ

Sepsi ReKreatív

Gusturi Boieresti - Fenséges Ízek

Twins Construct

Papo

Sebert Tehnologie

Tóth-Pál zálogház

Optim Project

NASA

Sajgo Trans

Sound Creation

Saman Sport Hungary

Tatami-Sport