Török Panka Vb. kvalifikációt nyert

Török Panka Vb. kvalifikációt nyert

Magyarország legszínvonalasabb és legnépesebb nemzetközi karateversenyén vettek részt a hárosmszéki Sport-All SC.- MTK Budapest sportolói, amelyet a budapesti Vasas Jégcentrumban  rendeztek meg a hétvégén . Az idei Budapest Openre 36 országból, mintegy 2120 nevező érkezett. A Vass Hunor irányította sepsiszentgyörgyi együttes 15 kiváló sportolóját nevezte a versenyre és öt éremmel sikerült zárni a kétnapos versenyt.
A két arany-, egy ezüst- és két bronzérem nem kevés kitartó küzdelem eredménye, egy olyan versenyen ahol egy kategóriában 40-60 versenyző méretett meg.
- A nap nyitója a most "debütáló" Sala Bíborka (U12, -36 kg), akinek első ilyen színvonalú versenye volt és egész az arany éremig jutott . A zsinórban öt meccset nyerő tehetséges kislány első meccsén az Osztrák, majd a Szlovák, két Bolgár- és a döntőben Görög ellenfelénél bizonyult jobbnak.
- A másik első helyezett sportolónk Fejér Milán (U12, -40 kg), aki rutinosan menetelt egész a döntőig legyőzve két Szlovák, majd Lengyel ellenfeleit. A döntőt MTK-s csapattársával, a budapesti Kürk Zéténnyel  vívta, ahol szintén Milán bizonyult jobbnak.
- Halmágyi Chanel (cadet -47 kg) egy drámai meccssorozaton volt túl, hiszen két selejtező meccset is az utolsó másodpercekben fordított a maga javára. Legyőzte a Szlovák, Dán, Cseh majd az elődöntőben Görög ellenfeleit. A döntőben sajnos az Olasz lány bizonyult jobbnak így Chanel ezüstéremmel zárt.
- Péter Csiki Csanád (U14 -45 kg) öt meccséből a Lengyel, Olasz, Magyar ellenfeleit legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol a Lettek versenyzője állította meg Csanádot. A bronzmeccsen viszont sikerült a Görög versenyző ellen győzni és így harmadik helyen zárt Csanád.
- Török Panka (kadet -54 kg) négy győztes mérkőzéssel, ahol legyőzte Lengyel, Lett, Cseh, majd Holland ellenfeleit a döntőbe jutásnál állította meg a Szlovákok kiváló versenyzője. Panka  a vigaszágon a dán Kristensen ellen győzött 6-1 arányba és szerzett bronzérmet. Panka ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a 2022-es Korosztályos WKF Világbajnokságra és a Magyar Nemzeti válogatottba egyben. A Vb. október 23-27 között lesz a törökországi Konya városában.
" Nem volt az idei célkeresztben a Vb. részvétel, mivel volt olyan kvalifikációs versenyünk,
amelyre nem utaztunk el. Ennek ellenére óriási öröm, hogy Török Pankának sikerült a kvalifikáció. Természetesen folytatjuk a felkészülést és ehhez mérten állítjuk a sportformát is. Viszont összességében elmondhatom, hogy ez volt minden idők legeredményesebb Budapest Open-je, ami a csapatunkat illeti."
Külön köszönet illeti támogatónkat, akik segítik és partnereink sikereink elérésében:
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Cont Service, Diopanprod