Török Panka – Törökországban #VB 7.

Török Panka – Törökországban #VB 7.

Törökországban adott otthont a kétévente megrendezendő WKF Kadet, Junior és U21-es korosztályos világbajnokságnak, ahol 105 országból, mintegy 1861 versenyző méretett meg. A Konya városában megrendezett világversenyre indulási jogot szerzett és válogatottsági szerepet szerzett háromszéki kiválóságunk Török Panka, aki a kadet -54 kg-ok kategóriájában képviselte Magyarországot.
A kontinensek közötti megmérettetést egy válogatott edzőtábor előzte meg, ahová a Magyar Válogatott utazó kerete és még néhány kiváló sportoló készült a versenyre a mátraházi edzőtáborban.
A magyar csapat hétfőn indult a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről mintegy 26 versenyzővel és a válogatott edzői csapattal.
A szerdai mérlegelést követően Panka versenynapja csütörtök reggel volt. Egy nehézkesen induló kezdésben, ahol a venezuelai Bonilla Emily-vel kezdett, de annak ellenére, hogy vezetett ellenfelünk a meccs hajrájában a Dél-Amerikai lányt leléptették, mivel többszörösen is elhagyta a küzdőteret. Következett a luxeburgi Szabó Málna (vélhetően magyar felmenőkkel rendelkezik), akit 3:0 arányban sikerült legyőzni. Harmadik meccsén az iráni Rezazadeh Zahra ellen győztünk. Következett a legjobb négy közé jutás, ahol a hazai Kilic Buse kétszeres Eb. érmes és Youth League győztes volt az ellenfelünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, nagyon koncentráltan és taktikusan kell küzdeni. Fischer Mihály válogatott és olimpiai edző, az MTK vezetőedzője irányította Panka küzdelmeit. A török versenyzővel végezetül 0:0-ás eredmény született, aho az öt bíró 2:3-as arányban hozta ki a hazai versenyzőt győztesnek.
Nagyon bosszantó és szubjektív eredménynek gondoljuk, de innen kellett tovább menetelni. Hála a török versenyző bejutott a döntőbe -amit utólag meg is nyert- így esélyünk maradt a vigaszágon.
A bronzérem esélyének vonalán az egyiptomi Elsayed Jana Hazem-mel sajnos 0:5 arányban alulmaradt Panka és így élete első WKF világbajnokságán az előkelő 7. helyen végzett. Azt gondolom edzőjeként, hogy annak ellenére, hogy nem utaztam ki versenyzőmmel, mint ő, mint pedig az őt körülvevő edzői csapat nagyszerű munkát végeztek. Egy 14 éves lány, akinek még szűk két éve van ebben a korosztályban, egy igenis derűlátó és biztató eredménynek tartom ahhoz, hogy akár a következő versenyeken dobogóra is állhassunk.
A Magyar küldöttség összteljesítménye egy Vb.ezüst-, egy bronz érem, illetve három 7. és egy 9. helyezés. 
Szeretnénk megköszönni és hálánkat ezúton is kifejezni a támogatásokért, segítségért Panka rokonainak, a Magyar Karate Szakszövetségnek, az MTK Budapestnek, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának, Kovászna Megye Tanácsának továbbá állandó támogatóinknak: Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Cont Service, Diopanprod.