Török Panka eddigi legjobbja
Hosszú kihagyás után, június 5-6 között a Ciprusban rendezte meg a Világ Karate Szövetség (WKF) az ifi korosztálynak szóló Youth League profi versenysorozat első állomását. A versenyre 37 ország, mintegy 760 versenyzője nevezett, köztük két sepsiszetyörgyi karatés.

A Sport-All SC/MTK Budapest versenyzője, Török Panka az U14-es korosztály -42 kg-os és Gödri M. Huba a junior -60 kg súlycsoportban indultak. A versenyzőket edzőjük Vass Hunor kísérte el.

A verseny első napján Török Panka állhatott tatamira.

Első meccsén a Német lánnyal 8:0 arányban győzött. Másadik meccsén a ciprusi ellenfelével óvatosabb küzdelmet mutatott és győzött 2:0 arányban. Az elődöntőben az Orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak 9:0 arányban. Ez a lány volt a legképzettebb, ha lehet így mondani, de fegyelmezettsége és az előre megbeszélt tervet tartva sikerült a döntőbe küzdenie magát. A döntőben a Horvát versenyzővel 2:0 arányban győzött.

Panka eredménye több tekintetben egyedinek mondható, ugyanis úgy menetelt végig a meccseken, hogy ellenfelei egy pontot sem szereztek rajta. Ez az eredmény az első aranyérem magyarországnak az eddigi Youth League versenyek történetében és első érem a sepsiszentgyörgyi klubnak is ilyen rangos eseményről.

Gödri M. Huba küzdelmei szombat este kezdődtek, első meccse a ciprusiak egyik favoritjával volt. Sajnos Hubát fejre bevitt erős ütések miatt a birók többször figyelmeztették, mígnem leléptették. Vígaszágon sem volt lehetőség bizonyítania, mivel a ciprusi versenyzőt a következő meccsén a kategória egyik favorítja, az Orosz nemzetiségű Akhmed Akhmedov verte 6:1 arányban.

"Ezt az eredményt határozottan az eddigi versenyéveink egyik legkiemelkedőbbjének tartom, mind klub mind pedig nemzeti szinten egyaránt. Úgy gondolom, hogy a tudatos és kitartó munka meghozta az eredményt. Az elmúlt másfél évet állandó edzésekkel és kitartó munkával töltöttük, aminek meglett az eredménye és bízom benne, hogy ezzel itt még nem ér véget.
Ezen a hétvégén a Román országos stílus bajnokságon indítjuk mintegy 21 versenyzőnket, amelyet Buzau városában rendeznek meg.
Szeretnénk megköszönni mindazon szülőknek, barátnak és szurkolónak, akik biztatásukkal és gratulációjukkal elismerték eredményeinket, továbbá szponzorainknak:
Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Thermo Control, Twins Construct, MCC, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház, Totalterm és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.