Egyesületünket felkérték az idén először megrendezendő Székely Hajsza elnevezésű versenysorozat népszerűsítésére, amelyet a Boot Camp versenyekhez hasonló kivitelben szerveznek meg. Csíkszereda sporttörténetének első akadályfutó versenye kerül megszervezésre augusztus 5-én, a csíksomlyói  nyeregben és környékén. A verseny a magyarországi Hajsza sorozat erdélyi vetélkedője, a Székely Hajsza nevet viseli, helyi fővédnöke Bőjte Csaba, ferences szerzetes.

  Akik már voltak vagy láttak akadályfutó versenyeket tanúsíthatják, hogy a kivételes hangulatú terepversenynek könnyen a rabjává válik az ember. Nem csoda, hogy a versenyzők ügyességét és kitartását próbára tévő megmérettetéseken az indulók száma évről-évre rohamosan nő világszinten.


..                                                                 
A verseny szervezői a magyarországi Yakuza Fitness és a csíkszeredai SMAFTA Sportegyesület, egy olyan élményt szeretne nyújtani a       résztvevőknek, amely nemcsak az ilyen fajta sporttevékenységeket , hanem az egész Székelyföldet emlékezetessé teszi. A magyaroszági Pannon Hajszát már negyedik alakalommal szervezték meg májusban, legutóbb 1700 résztvevővel, az ottani győztesek összemérhetik majd erejüket a Székely Hajsza győzteseivel az októberben Budapesten megszervezésre kerülő Nemzeti Hajszán.
.                                                                      
Bárki rajthoz állhat, aki betöltötte a 12 évet, felső korhatár pedig nincs; akadt már 65 éves versenyző is, aki sikerrel teljesítette a távot. Két pálya, két táv közül lehet választani, 7+ és 14+ kilométeres kategóriában nevezhetnek a vállalkozó szellemű versenyzők, akiknek pályánként minimum 15-20 akadállyal kell megküzdeniük. Ezek hasonlítanak az ősi magyar próbákra, a nagyrészt szalmabálákból és fából készült terepakadályok minden bizonnyal alaposan próbára teszik a versenyzők erejét és ügyességét. A legtöbben a 30-40 éves korosztályból indulnak. Érdekes, hogy évről-évre számos cég, munkahelyi közösség áll rajthoz az ilyen versenyenken, ahol a kollégák egyfajta csapatépítésként készülnek a Székely Hajszára, s a verseny különleges élménye még jobban összekovácsolja a csapatokat. Bár az indulók kétharmada az erősebb nemből kerül ki, természetesen a hölgyeket is várják,és a kezdők is bátran nevezhetnek, hiszen a rövidebb pálya különösebb felkészülés nélkül, átlagos fizikummal és edzettséggel is teljesíthető.
.                                                             
Minden célba érkező versenyző pólót és érmet kap, teljesítménye és az emlékezetes sportesemény emlékére, de ez nem minden: a díjazottak értékes tárgynyereményekkel lesznek gazdagabbak. Ötletekben nincs hiány, többek között íjászat, zsákban-futás, dobócsillag-hajítás volt a feladat – nem beszélve a sok kúszásról-mászásról –, valamint a székelységhez köthető akadályokkal bővülnek a pályák. A Székely Hajszára egyéniben és csapatban is lehet nevezni, online www.pannonhajsza.hu. vagy a verseny napján a helyszínén. Minden résztvevőt szeretettel várunk.