Sikeres szeminárium
Antonio Oliva Seba, a 69 éves Spanyolországban -Madrid- élő nemzetközi karateedző tartott három napos szemináriumot Sepsiszentgyörgyön. Az immáron harmadik éve megrendezendő eseményt Január 23-27 között, napi két edzés formájában valósította meg egyesületünk karate szakosztálya. Az eddig Camp&Champ névre hallgató nemzetközi karateszemináriumot idén hasznosabbnak gondoltuk csakis a saját sportolóink körében megrendezni, ugyanakkor helyet adva a szintén városunkbeli Préda Csapa vezette sportklub néhány sportolójának egyaránt.
A 8 DAN-os ismert és elismert karatemester az év 11 hónapját külföldön, utazásokkal tölti és segíti a különböző országok és klubcsapatok feltörekvését a világ-karate élmezőnyébe.
A katalán származású edző sportolóként is bizonyított, ugyanis Európa-bajnoki második helyezett volt 1967-ben Londonban, de a Spanyol válogatott edzőjeként is nyert világbajnokságot a csapatával. A nyolcvanas évektől kezdődően döntött úgy, hogy nemzetközileg is hasznosítja tudását és volt már edzője az Ausztrál, a Dél-Afrikai Köztársaság, Finnország válogatottjának.
Hasonlóan dolgozik közösen a Magyar Karate Szakszóvettséggel és évente többször koordinálja számos válogatott sportoló edzését. Ugyan ilyen módon született meg a kapcsolat és mára már barátság, Vass Hunor szakosztályvezetővel, akinek sportolói pályafutását is nagyban segítette a szakember.
A főként taktikai-stratégiai alapokra épített edzéseket nagy odafigyeléssel és motivációval végezték a sportolóink. Antonio küldetése -ha lehet így mondani- nemrég egy új mellékirányt is vett és nagyobb hangsúlyt fektet a z edzők oktatására, fejlesztésére, hogy a 30 év tanait, a karate küzdelemben összegyűjtött tapasztalatait továbbadhassa.
Úgy gondolom edzőként, hogy idén is sikerült egy évre elegendő házi feladatot kapnunk, mind sportolók és edzők egyaránt.
A feladatunk, hogy tovább folytassuk a kemény és kitartó munkát, minél több gyerekkel szerettessük meg a mozgás örömét és akiben érdeklődés van a karate sport irányába, a lehető legnagyobb lehetőséget biztosítsuk a fejlődéséhez.
Köszönet a sportklub támogatóinak és a szülőknek, akik kitartóan mellettünk vannak és közösen haladunk előre. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyen magas költségvetésű edzőtábort úgy tudtunk megrendezni, hogy ez sportolóinknak egyáltalán nem került anyagi hozzájárulásba.
A szemináriumról képeket bővebben a facebook oldalunkon találtok.