Polish Open 2022
Hétvégén Bielsko-Biala sziléziai Lengyel város fogadta Európa elit karatésait a 16. Polish Open nemzetközi karate G.P.-n. A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC / MTK Budapest karatésai is érintettek voltak, ugyanis három sportolónk utazott a rangos versenyre. A Halmágyi Chanel kadet -47 kg, Ianculescu Zsófia junior -59 kg és Török Panka kadet -54 kg-os kategóriákban induló hármasnak ez alkalommal nem sikerült dobogós helyre törniük.
A szombati versenynapon Ianculescu Zsófia győzte le első meccsén a skót nemzetiségű versenyzőt 6:1-es arányban, de ezt követően a svéd Zarei Laura győzött bírói döntéssel. Sajnos a vigaszág lehetősége is elúszott, miután a svéd versenyző kikapott.
Vasárnap Panka és Chanel is első meccsükön, szorosan de alulmaradtak ellenfeleikkel szemben. Panka 0:1 arányban vesztett cseh ellenfelével szemben, míg Chanelt a dán versenyző az utolsó másodpercekben pontozta meg, így mindkettőjük lehetősége elszállt a harmadik helyre való küzdelemben, mivel ellenfeleik nem jutottak be a döntőbe.
"Mivel még gyerek versenyzőkről van szó, nagyban segít az, ha nevelőedzőjük jelen van, ismeri sportolójuk képességeit, pszichológiáját. Sajnos én nem tudtam ez alkalommal velük utazni, MTK-s edző kollégáim segítették sportolóimat. Nem tudom azt állítani, hogy jobb lehetett volna  a jelenlétemben, de következőkor mindent elkövetek, hogy velük lehessek."

Felállni,

koronát megigazítani

és folytatni a munkát tovább,

ezt tudom mindannyiunknak javasolni.

Köszönet Ianculescu Mihály szülőnek, aki bevállalta, hogy segít a sportolók utaztatásában.
Következő állomásunk a most hétvégén Miskolcon megrendezendő Avas Kupa, ahova csapatunk közel 35 sportolóval utazik.