Nagyszerű szezonkezdés a Sport-All sízőinek

Nagyszerű szezonkezdés a Sport-All sízőinek

A hétvégén szombat, vasárnap Litvániában a Snow Arénában tartották a 2024/2025-ös versenyszezon első felnőtt, junior FIS versenyét, mely egyben a Balti Kupa első fordulója volt. A versenyen 160 sportoló mérte össze tudását, mintegy 24 országból. A Sport-All sícsapatát Bocz Attila irányításával két versenyző képviselte. Zöld Róbert (U30) és Hinti Rares (U18), utóbbi most lépett át a felnőtt korosztályba és ez az első éve a nagy korosztályos FIS versenyeken.

A program az zsúfolt volt mivel két verseny is volt egy nap így reggel 6 órakor már kezdődött az U18/U21 junior verseny, délután pedig az U30-as korosztály. 
A pálya mérete miatt 3 futamos volt a verseny, így Raresnek olyan nap is volt amikor hatszor kellett starthoz állnia. Zöld Róbert nagyszerűen versenyzett, első nap két századmásodperccel csúszott le a dobogoról, így a negyedik helyen, míg második nap a hatodik helyen zárta a versenyt. 
A verseny előtt látva a mezőny erősségét a top 15-20 volt az elvárás. Sikerült 30 FIS pontot lefaragni, ami a tavalyi egész szezonban nem jött össze, Raresnek is sikerült egyből pontokat gyűjteni (140 FIS pontot), így a következő versenyeken már nem a végéről kell induljon. 
A junior versenyen 47. / 56. helyen végzett, a felnőtt versenyen pedig az 56. helyen zárta a küzdelmet. 

Hinti Rares
"Azt is mondhatjuk hogy a 2023-24-es versenyszezon után mi nem is pihentünk, nem a tengeren hanem a sípályákon voltunk. Májusban már a Kitzsteinhorn, júniusban a Hintertux gleccseren voltunk edzőtáborban, júliusés agusztusban pedig fedett pályán, Litvániában zajlottak az edzéseink. A romániai csapatok közül mi voltunk legtöbbet havon, a sok munka gyümölcse meglátszott már az első versenyünkön." - mondta Bocz Attila edző.

Két hét múlva újból Litvániában lesz a Balti Kupa második fordulója ahol újból starthoz állnak a Sport-All versenyzői, ahol a cél Robival most a pódiumra való feljutás. 

Zöld Róbert
Zöld Róbert majd januárban Olaszországban fog részt venni a román válogatott döntő versenyén melyen eldől az erő sorrend, mely azt jelenti ki hányadik helyről fog kezdeni a Saalbachban rendezendő felnőtt Világbajnokság kvalifikációs versenyén február 15-én. Célunk nem csak részt venni a Világbajnokságon hanem jól szerepelni, tisztességesen helytállni, harcolni amennyire csak lehet a világ legjobb sízőivel.

Köszönet mindenkori támogatóinknak, a Sepsiszentgyörgyi Városi Tanácsnak és Kovászna Megyei Tanácsnak!  
A Szabóék Kft, Carpatgraph, Toro Impex, AMK, Tribel Apres Ski, partnerünknek a Sepsi Rekreatívnak ugyanakkor a szülők támogatását is nagyon szépen köszönjük!