Nagyszerű Eb. szereplés

Nagyszerű Eb. szereplés

Hétvégén rendezték meg az Európai Karate Szövetség (EKF) szervezésében a 46. Kadet, Junior és U21-es Európabajnokságot. A magyar nemzeti válogatott tagjaként szerepelt a Sport-All S.C. illetve az MTK Budapest egyesületek sportolója is, Gödri Mártis Huba, aki kadet korosztályban (14-15 éves) a -52 kg-osok mezőnyében lépett tatamira.

A hatvannégy karatékát felvonultató főtáblán a háromszéki sportolót a kategória egyik esélyesével, Akhmed Akhmedovval sorsolták össze. A mérkőzésen az orosz 3–0 arányban győzött, majd a döntőig menetelt, ahol magabiztos küzdelemmel 8–0-ra nyert a macedón Bojan Kostov ellen, így a szentgyörgyi versenyzőnek esélye volt a vigaszágon bizonyítani és bronzérmet szerezni. Gödri-Martis a fehérorosz Andrej Taberko felett 2–1-re diadalmaskodott, majd ezt követően a francia Titouan Leger ellen lépett tatamira, akit magabiztos és elszánt küzdelemmel 3–1 arányban legyőzött. A háromszéki versenyző a folytatásban Anass Abdelmalki ellen harcolt, viszont nem tudott ellenfele fölé kerekedni, az összecsapáson döntetlen született, a bírók pedig a belga karatékát ítélték győztesnek, így Abdelmalki küzdhetett a bronzéremért, azonban a svájci Tim Scheuer jobbnak bizonyult nála. A 14 éves szentgyörgyi karatéka két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett az Európa-bajnokságon.

„Elégedett vagyok Huba első korosztályos Európa-bajnoki szereplésével, úgy gondolom, hogy egy bírói döntés miatt nem küzdhettünk az éremért. A sportoló hozta a hozzá fűzött reményeket, méltóan képviselte a nemzetet, és hiszem, hogy a következő kontinensviadalon még ennél is jobb eredményt sikerül elérnie. Köszönöm Huba szüleinek a támogatást, valamint az Orex, a Mamut Copy, a Comerț Ata, az Eniplast és Sport Világ hozzájárulását” – nyilatkozta Vass Hunor edző, aki hozzátette, hogy az októberben rendezendő chilei korosztályos világbajnokságra szeretnének jogot szerezni, és a kvalifikációs sorozatban hét háromszéki karatéka is harcba száll.

A magyar küldöttség három éremmel zárta a dániai korosztályos Európa-bajnokságot. Ilankovic Aleksandra a junior korosztályban az 53 kilogrammos súlycsoportban öt győzelmet aratva aranyérmet szerzett. Nguyen Hoang An a junior korcsoportban a 68 kilogrammos súlycsoportban a második helyen végzett, akárcsak Bárdos Ádám, aki a kadét korosztályban ezüstérmet érdemelt ki formagyakorlatával. A dániai kontinensviadalra 51 országból 1100 karatékát neveztek.

A kontinensviadal végén Magyarország küldöttsége vehette át a 2020-as korosztályos Európabajnokság rendezési jogával járó EKF zászlót, amelyet februárban rendeznek majd meg Budapesten.