Lesz ez jobb is
Az elmúlt héten rendezték meg Lido di Jesolo-ban (Olaszország) a korosztályos karate világbajnokságot (Kadet, Junior és U21-es korosztály) ahol két székelyföldi sportoló is érdekelt volt. Az öt napos világversenyen 109 nemzet vonultatta fel legjobb sportolóit. Az 1960 versenyző között szerepelt Török Panka (junior -59 kg) és Péter-Csiki Csanád (kadet -57 kg) is, akik a Magyar Válogatott színeiben állhattak pástra.

Elsőként Török Panka kezdett, aki a csütörtöki versenynapon Cseh  nemzetiségű ellenfelével -Priglova M.- szemben maradt alul 0:5 arányban és ezzel sajnos női versenyzőnk nem bizonyítható a vigaszágon sem, mivel Priglova is kikapott.

A pénteki versenynapon Péter-Csiki Csanád első világversenyén a Jordán versenyzővel kezdett, aki a kategória egyik favoritja is volt egyben. Itt sajnos 0:8 arányba bizonyult jobbnak az arab versenyző, de mivel egész a döntőig menetelt, így Csanádnak esélye volt vigaszágon bizonyítani.
Vigaszágon a Török - Gunes A.- versenyzővel nagyon szoros és magabiztos küzdelemben Csanád kétszer is tudott fordítani, de a meccs utolsó akciója a töröknek kedvezett, így egy 3:3-es végeredménnyel Gunes győzött.

HUN vs TUR

" Nem tudom jónak, még csak kielégítőnek sem értékelni a Vb. szereplésünket. Panka szerintem taktikailag hibázott, ennél jobb helyre számítottam nála. Csanád, mivel még "kezdő" ebben a domináns mezőnyben, neki kell a tapasztalat és mind a fizikai mind pedig az érzelmi felkészültség, ahhoz, hogy versenybe tudjon lépni egyes fejlettebb versenyzővel szemben. Ugyanakkor biztatónak tartom, hogy a Török ellenfelét tudta uralni. Úgy gondolom ezekből tanulnunk kell és még fokozottabban adaptálódni a mezőnyhöz."

Csapatunk következő nagyobb megmérettetése a budapesti Hungarian Open lesz, amely egyben kvalifikációs verseny is a 2025-ös Eb.-re.