Ianculescu Zófia bravúros Eb. kvalifikációja

Ianculescu Zófia bravúros Eb. kvalifikációja

Hétvégén Pozsonyban rendezték meg a karatésok Grand Prix sorozatának Szlovákiai állomását. A versenyre mintegy kilenc háromszéki sportoló utazott ki a Sport-All SC- MTK Budapest színeit képviselve. Az idei korosztályos karate Európa Bajnokság utolsó kvalifikációs versenyének is számító tornán nagy meglepetések születtek, ami a háromszékiek indulását illeti a kontinensviadalon.
Összesen négy alkalommal állhattunk dobogóra sportolóinkkal, akik egy ezüst-, és három bronzérmet szereztek.
Ianculescu Zsófia elszánt és meglepő eredményessége a legkiemelkedőbb mind közül, ugyanis Zsófi a juniorok -59 kg-os kategóriában bronzérmet szerzett, ezzel pont arányban bebiztosította magát a Magyar Nemzeti Válogatottba és utazik a prágai Európa Bajnokságra. Sportolónk az egyenes ágon 3 győztes meccs után a Lengyel versenyzőtől 0:3 arányba kapott ki. A vigaszágon a brozmeccset viszont 4:0 arányba nyerte a Cseh versenyzővel szemben. Zsófi az idei kvalifikáció nagy meglepetése, ugyanis súlycsoportot váltott és elszánt munkájának köszönhetően meg is lett az eredménye.
Hasonló sikert könyvelhet el Baló Hunor a juniorok -76 kg-os mezőnyben, aki szintén 4 győztes meccsel állhatott a dobogó harmadik fokára. Hunornak sajnos nem volt elegendő ez az eredmény a kvalifikációhoz, mert másik magyar, szintén MTK-s versenyző több ponttal rendelkezik.
Az U14-esek -45 kg-ban Péter Csiki Csanád is hasonló taktikus és magabiztos előre meneteléssel bronzéremre tört.
Fejér Milán szerezte a csapat legfényesebb érmét, aki az U12-esek -40 kg-os kategóriában a döntőt veszítette 0:1 arányban a szlovák ellenfelével szemben és ezüstérmet szerzett.
Mondhatjuk, hogy borult a papírforma, ami a kvalifikációt illeti, ugyanis a koronavírus járvány miatt halasztott prágai Eb.-re a már kvalifikációt szerzett Benkő Zsoltnak és Vitályos Eszternek sajnos nem sikerült megőrizni helyüket az újra kiírt kvalifikációban. Sajnos ilyen a sport, tudnunk kell felállni és újrakezdeni, Zsófinak meg eredményes felkészülést kívánunk, megteszünk mindent, hogy a legjobb formáját hozza majd az Eb.-n.
Köszönjük szépen támogatóinknak az önfeledt támogatásukat, amely nélkül nem utazhatnánk ezekre a versenyekre:
Orex, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház,Totalterm, Cont Service, vállalkozások.