Gyepsí, görsí és mountainboard a Sportnapok alkalmával !

Gyepsí, görsí és mountainboard a Sportnapok alkalmával !

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club síszakosztálya szervezésében hétvégén, a 10. sportnapok keretében újdonságszámba menő sportágakat lehet kipróbálni a sportcsarnoknál és a Kilátónál, éspedig a gyepsízést, a terepgörsít és a mountainboardot.
Sportnapok plakat    

A Sport-All Sport Club sícsapata és Bocz Attila edző meghívottja a Grasski Románia azugai képviselete lesz, akik szombaton és vasárnap bemutatókat tartanak, de az érdeklődőknek lehetőségük lesz kipróbálni ezeket a felszereléseket. Ajánlott a síkesztyű, sisak, gerincvédő és a síbakancs viselése. „Egy új sportágról van szó, ami segíthet a versenyekre való felkészülésben, szeretnénk, ha minél többen eljönnének, és kipróbálnák a gyepsízést. Várunk minden sí- és snowboardkedvelőt a Kilátónál” – mondta el elöljáróban Bocz Attila.

A gyepsí egy guruló eszköz, egész pontosan egy 80-100 cm hosszúságú lánctalp, melyet a normál sícipőkre, síbakancsra csatolnak, és ily módon gyakorolják a téli síelés technikáit, a profi carving síelés alapjait. Az eszközt a hó nélküli évszakokra találták ki azért, hogy a legelszántabbak az év egészében hódolhassanak kedvenc sportáguknak, illetve segítse a versenyzők téli szezonon kívüli felkészülését.