Budapest Randori
A múlt hétvége során egyesületünk karate szakosztályának sportolói egy három napos "randori" (japán szó, jelentése: tét nélküli szabad küzdelem) eseményen vettek részt az UTE Jégcsarnokban, amelyet az Újpesti Torna Egylet karate szakosztálya szervezett. A péntektől vasárnapig zajló eseményre a magyar csapatokon kívül német, osztrák, horvát, szlovák és cseh csapatok sportolói gyakorolhattak. Egyesületünkből 12 sportoló utazott ki az eseményre.

A három nap során a sportolók tét nélkül küzdhettek meg a velük egykorú, illetve idősebb társaikkal a péntek-szombati edzések keretei között, míg vasárnap egy bírók által vezetett körmérközések során. A randori lényege az, hogy irányított körülmények között tét és nyomás nélkül küzdjenek meg egymással a versenyzők. Ez egy remek gyakorlási lehetőség, amiből mind a sportolók, mind az edzők rengeteget tanulhattak.

"Amikor meghívtak minket erre, azonnal kaptunk a lehetőségen, hiszen ritkán vannak ilyen események, ahol a gyerekek a nemzetközi mezőny egy részével szabadon megküzdhessenek anélkül, hogy az eredményen aggódnának.
Itt nem számított, hogy most nyernek-e vagy veszítenek, az volt a legfontosabb, hogy próbáljanak ki minél több dolgot. Azt amit edzéseken szoktunk vagy azt amit versenyen nem mernek megcsinálni. A hétvégét végignézve összességében elégedett vagyok a versenyzőkkel."
- mondta Baranyi Zsófia, aki elkísérte őket a hétvégén.

A vasárnapi verseny során korcsoportokra illetve körülbelül azonos súly alapján voltak elosztva a versenyzők, tehát előfordulhatott, hogy kisebb vagy nagyobb súlyú ellenféllel találkozhattak össze.

Eredményeink:

Sala Bíborka U14 3. Hely
Antal Gréta U14 1. Hely
Borbély Eszter U14 3. Hely
Fejér Milán U14 1. Hely
Pénzes-Csiszár Fruzsina Cadet 2. Hely
Jakab Eszter Cadet 2. Hely
Péter-Csiki Csanád Cadet 3. Hely
Halmágyi Chanel Junior 2. Hely
Daragics Viktória Junior 2. Hely

A következő verseny a sportolóknak a WKF Magyar Bajnokság lesz május 25.-26.-án.