Benkő Zsolt válogatottsági szerepet szerzett

Benkő Zsolt válogatottsági szerepet szerzett

Október 15-17 között rendezték meg a lengyelországi Bielsko Biala-ban a Polish Open nemzetközi karate versenyt. Összesen 31 nemzet legjobbjai, mintegy 1917 nevező állt tatamira, hogy megküzdjön a Lengyel Nagydíjért. A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC / MTK Budapest két sportolója is kiutazott a kvalifikációs versenynek számító megmérettetésre és nem hiába.
A színvonalas és népes mezőnyt felvonultató kategóriákban Vitályos Eszter (junior -53 kg) első lengyel ellenfelét, Reclaf Weronica-t 4:0 arányban győzte le. Az egyenes ágon következett a többszörös Európabajnoki érmes szlovák Kvasnocova Nina, aki ezennel jobbnak bizonyult és Esztert 5:0 arányba sikerült legyőznie. Legutóbb Eszternek sikerült megvernie szlovák ellenfelét Budapesten. Sajnos a vigaszágon sem jutottunk esélyhez, mivel a Szlovák lány kikapott Ukrán ellenfelétől az elődöntőben.
Ellenben Benkő Zsolt (junior +76 kg) első Lengyel ellenfelét 2:0 arányba győzte le, majd az Ukrán Borys Oleksandr-el 0:0 csinált, és bírói döntéssel az Ukrán versenyzőt vitték tovább. Esélyünk volt vigaszágon bizonyítani, hol Zsolt a Cseh nemzetiségű Duchon Martint 2:0 arányba, majd a bronzmeccsen a Lengyel Mosz Filipet győzte le 5:2 arányba. Ezzel a bronzéremmel Benkő Zsolt bebiztosította helyét a Magyar Válogatottba és kerettagsági szerepet szerzett a 2022-es prágai EKF Európa Bajnokságra.
Egy nagyon jól szervezett, civilizált környezetben versenyezhettünk. Közép-Kelet Európa legjobb versenyzői vettek részt főként, a mezőny nagy részét ismerjük. Nagy öröm, hogy már egy versenyzőnk a válogatott utazó keretének tagja lett, most viszont teljes fókuszban Vitályos Eszterrel folytatjuk a munkát, hiszen még egy kvalifikációs verseny van hátra, az október 30.-i Hungarian Open és Eszternek még egy pont kell a válogatottsági kerettagság megszerzéséhez. Mindent megteszünk, hogy ez meglegyen.
Köszönjük állandó támogatóinknak: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az Orex, a Comert Ata, a Simiro, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, a Real Job Solutions, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile, a Tóth-Pál zálogház,  a Totalterm, a Lotuspharma-nak, hogy számíthatunk anyagi segítségükre.