Bartos Norbert kvalifikálta magát Chilébe
Hétvégén a szerbiai Cacakban rendezték meg a 20 országot felvonultató "Golden Belt" elnevezésű rangos nemzetközi karateversenyt, amely egyben utolsó előtti állomása volt a 2020-as, Santiago de Chilében megrendezendő krosztályos válogatott kialakításának. A versenyre a teljes magyar válogatott utazott ki, köztük három székelyföldi sportolóval. Mindannyian a Sport-All S.C. illetve az MTK Budapest sportolói egyben.
 A Vitályos Eszter, Bartos Norbert és Csorba Ede alkotta helyi küldöttség számára sikeresnek bizonyult a verseny, ugyanis Bartos Norbert biztosan kvaifikálta magát az októberi világbajnokságra.
Összesen egy ezüst és egy 5. hely a háromszékiek mérlege.
A balkáni hangulatban zajló versenynapot Vitályos Eszter küzdelme nyitotta kadet -47 kg-osok mezőnyében. Eszter első meccsén alulmaradt a Bosnyák ellenfelével szemben,  aki majd a kategória döntőse is lett. Sajnos a helyszínen értesültünk, hogy az Eszternek kijáró vigaszági szereplés elmarad, mivel csak rövidített vigaszágat alkalmaznak a szervezők, időhiányra hivatkozva, Esztert megfosztva a neki járó vigaszági küzdelmektől.
A 17:00-ra kiírt Bartos Norbert kategóriáját (kadet +70 kg) 13:00 óra körül felsorakoztatták, így 3 perce volt arra, hogy átöltözzön és már be is hívták Norbit, bemelegítés nélkül.
Magabiztosan nyerte meccseit Bosnyák, Szerb majd Montenegrói elenfeleivel szemben. A döntőben Szerb ellenfelével egyenlőt (2:2) csinált, de mivel a Szerb fiú szerezte az első pontot, ő lett a kedvezményezett.
Ezzel Bartos újabb 2 pontot zsebelhetett be, így összesen 8 ponttal kerettagságot szerezve uitazhat októberben a WKF Kadet-, Junior és U21-es Vb-re.
Csorba Ede a juniorok -55 kg-os mezőnyében méretett meg, első két meccsét nyerve a Szerb illetve Szlovák ellenfeleivel szemben a döntőbe jutásért állította meg Bolgár ellenfele. A vigaszágon sajnos 0:1 arányban Szerb ellenfele bizonyult jobbnak, ezzel az 5. helyen végzett.
Eredményes szereplésével a nemzeti együttes - amely a közös nevezés miatt formailag klubnak számított Csacsakban - az első helyen végzett az éremtáblázaton az egyesületek versenyében.
Sportolóink soronkövetkező versenye május 3.-5. között a ciprusi Limassolban megrendezendő Youth League profi ligás szereplés lesz, ahol 5 sportolónk lép majd pástra.
Addig is folytajuk a felkészülést és hálásan köszönjük támogatóink segítségét:
Orex, Mammut Copy, Sport Világ, Eniplast, Comert Ata, Maravet.