Az MTK Budapest csapata nyerte ... zsinorban tízedjére

Az MTK Budapest csapata nyerte ... zsinorban tízedjére

Még a tavalyi rekordot is meghaladó indulói létszámmal rendezték meg az ide WKF Karate Magyar Bajnokságot május 25-26.-án a budapesti UTE Jégcsarnokban. A több mint ezer nevezőt számláló országos bajnokságon helyet kaptak még a para karésok illetve master (30+, 40 és 50 év felettiek) kategóriákban is nevezett sportolók is.

 A sepsiszentgyörgyi Sport-All S.C. karatésai, ahogy azt már megszokhattuk, továbbra is az MTK Budapest színeiben szálltak versenybe. Vass Hunor edző tanítványai mintegy 26-an utaztak Budapestre ezzel is erősítve a közel 100 fős MTK Budapest csapatát.

Az idei Magyar Bajnokság mérföldkőnek számított a klub karate szakosztályának történelmében, ugyanis a két nap összesítése szerint 35 aranyéremmel, tízedjére sikerült zsinorban a legeredményes Magyar egyesületnek lennünk.

Az MTK Budapest csapata mind a WKF illetve utánpótlás kategóriákat összevetve összesen 90  – 35 arany-, 24 ezüst- és 31 bronz- – éremmel zárta a versenyt. Ebből a háromszékiek érdeme 16 Magyar Bajnoki dobogó, 8 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel.

A kadet, junior, U21, felnőtt és masters kategóriák eredményei elérhetők itt. Az ifjúsági és gyermek kategóriák eredményei elérhetők itt. Az utánpótlás kategóriák eredményei elérhetők itt.

Kemény felkészülésen és nem kevés áldozathozatalon vagyunk túl mindannyian. Az intenzív és néha szigorú munka meghozta eredményét és úgy gondolom, hogy méltón helytálltak sportolóink a magyar mezőnyben. Szeretnénk megköszönni az MTK Budapest vezetőségének, edzőkollégáknak S. Kovács Ádám, Fischer Mihály és Fischerné Miklós Nikolett odaadó munkáját, a szülőknek és azon pedagógusoknak, akik eltűrik, hogy a gyerekek néha egyéni iskolaprogrammal rendelkeznek.

Köszönet támogatóinknak az Orex, Mammut, Maravet, Eniplast, Comert Ata, Sport Világ, RGT és a Bóbita Egyesületnek, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ezen egyedülálló sikere a csapatnak.

Csaptunk soron következő versenye a most hétvégén megrendezendő Saishin kupa Rm. Valcean, amely a szezon záróversenye is lesz egyben.