Az eddigi legrangosabb verseny

Az eddigi legrangosabb verseny

December 14-16 között rendezték meg a Velence meletti Caorle városban a WKF Karate ífjúsági Liga sorozatának olaszországi állomását. A világ ífjúsági karatetársadalmát összesítő versenyen mintegy 67 ország 2652 nevezője vett részt. Az MTK Budapest karate szakosztályának minteg 14 sportolója képviselhette Magyarországot ezen a rangos eseményen.
Köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All S.C. illetve egyben az MTK Budapest három kiválósága Bartos Norbert, Csorba Ede és Gödri Mártis Huba is tatamira léphetett.
Bartos Norbert kadet +70 kg kategóriájában mintegy 21 nemzet 67 sportolója indult. Bartos összesen 3 győztes küzdelme volt egyenes ágon, legyőzve Olasz, Olasz és az Amerikai Egyesült Államok versenyzőjét. A legjobb négy közé jutásban állította meg Horvát ellenfele, aki az utolsó másodpercekben vitt be egy sikeres találatot és 2:1 pontarányban győzött.
A vigaszágon sajnos nem küzdhetett már Bartos, mivel a döntőbe jutást elveszítette ellenfele.
Csorba Ede a juniorok -55 kg kategóriájában 21 nemzet 56 sportolója között indult és első meccsén verte Olasz elenfelét majd másadik meccsén jól indítva Portugál ellenfelével mégis alul maradt.
Gödri Mártis Huba a kadet -52 kg kategóriájában indult, ahol 36 nemzet mintegy 123 sportolója vet részt. Az egyik legnépesebb kategóriának számító megmérettetésen Huba sajnos nem tudta hozni a tőle megszokott formát. Előnyerőként indulhatott és elsőként a Görögök sportolója felett bizonyult jobbnak. Második meccsén a legjobb 32 között kényszerült búcsuzni a mezőnytől, amikor Román ellenfele jobbnak bizonyult.
Ezen eredmények figyelembevételével, mint edzőjük elmondhatom, hogy a lehető legtöbb ilyen rangú versenyen részt kell vennünk, mert ez adhat reális képet a világ szinvonalával szemben. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy igenis helyünk van ebben a mezőnyben és kemény, kitartó illetve tudatos munka árán elérhető a dobogós helyezés, ahogy az nem volt lehetetlen Ilankovic Aleksandra  MTK-s csapattársunk számára sem aki a juniorok -53 kg kategóriájában bronzérmet szerzett.
Ezen versennyel zártuk az idei naptári évet, viszont a szezonnak nincs vége. Csapatunk intenzíven folytatja felkészülését a soron következő  versenyekre. Elsőként a Horvát Grand Prix versenyre látogatuk január 11-13 között, amely újra kvalifikációs verseny, de ez már a 2019-es Dél Amerikában megrendezendő Chile-i  WKF korosztályos Vb.-re.
Kívánunk minden sportbarátnak, szülőnek, partnernek és támogatónak meghitt ünnepeket.
Köszönjük, hogy egész évben mellettünk voltak és követték-támogatták munkánkat, reméljük, hogy a jövőben sem okozunk csalódást.