Egyesületünk sí szakosztályának mintegy három sportolója vett részt az ausztriai Hintertux gleccseren megrendezett Racing Camps nevet viselő felkészítő táborsorozatban. Az egy hetes intenzív tréningen Biró Maja, Barta Martina Máté és Finta Szilárd vettek részt, ahová edzőjük Bocz Attila kísérte el. Sajnos, Hámos Roxána -szintén az induló keret tagja- betegség miatt a legutolsó pillanatban az indulás előtt le kellett mondja az edzőtábort. A Racing Camps edzői csapatának irányításával zajló felkészülés nagyon nagy előrelépés volt sízőink technikájának javításában.

Az edzőtáborba 15 országból érkeztek sportolók ( Japán, USA, Svájc, Németország, Oroszország, Bulgária, Svédország,stb. )

Bocz Attila edző szavai a felkészülésről:

- Az "Austrian Racing Camps" 1975 óta szervez profi edzéseket csapatoknak, az év 365 napjában dolgoznak, sportolóik közt itt tanult Michaella Shiffrin, Marcel Hirscher Olimpiai és Világkupa Bajnokok és még sokan mások a top csapatok közül. Itt csak tanulni lehet, az edzőnek is egy jó kiindulási pont hogy merre irányítsa sportolóit,  hol vannak a hiányosságok és mit kell javítani. A program az nagyon sűrű, reggel 6 órától  estig foglalkozás van  (műlesiklás SL-óriás műlesiklás GS edzések , videó analízis, száraz edzés, síelőkészítés, Világkupa futamok - top sportolók technikai elemzése, stb.). Az első napon nagyon rossz időben zajlott az edzés, a csúcs közelében 3400 méteren havazott lejjebb pedig havas eső hullott, teljesen elázott a csapat.

A második napon megkezdtük a műlesiklás edzéseket kapuk közt, az időjárás jó volt, előző éjjel úgy 125 cm friss hó hullott így a pálya kitűnő volt és az edzés végére kezdődött csak az újabb havazó.


.                                                                   


A harmadik napi műlesikló edzés újból ködben, nagy szélben és havazásban történt.  A videó elemzések után mindegyik sportoló megtudja mire kell jobban odafigyelni a következő nap, így látható módon napról napra javult a technikájuk a kapuk között. A száraz edzéseken délután pedig gyorsaság fejlesztő gyakorlatokat, állóképességet, erőt és koordinációra dolgoztak külön külön. Az utolsó két nap óriás műlesiklást (GS) gyakoroltuk, a pálya kitűnő állapotban volt, időközönként köd volt a felső szakaszon, de így is hasznos edzésünk volt. Összességében elmondhatatlanjuk hogy tartalmas hetünk volt, minden időjárási körülményben síeltünk (eső, havas eső, hóvihar, napsütés), ugyanakkor a pályaváltozatosság szempontjából is (jég, friss hó, fagyott pálya, lágy hó, stb.) összetett felkészülés volt. Itthon is folytatjuk a felkészülésünket gyepsível és persze a száraz edzésekkel, amint lehetőség adódik úgy kezdjük a havon a technikai edzést. Idei célunk a Román bajnokságban való eredményes részvétel.

Ezen kiutazásunk nem jöhetett volna létre a szülők támogatása illetve Kovászna Megye Tanácsának,a Bertis és az Orex Impex  támogatása nélkül.A technikai szerviz hátteret pedig  a Bike Kuckó biztosította.

Sok sikert a további felkészülésben.