Aba bravúrozott a magyar alpesi sí OB.-n

Aba bravúrozott a magyar alpesi sí OB.-n

A Magyar Sí Szövetség február 26-28 között az ausztriai St. Lambercht-Grebenzen-i sípályán rendezte meg a 2023-2024 év országos bajnokságát gyermek és serdülők (8-16 évesek) kategóriájában. A három napos rendezvényen, hétfőn óriás műlesiklás (GS), kedden műlesiklás (S) és szerdán csapatverseny számokban állhattak rajthoz a sportolók.

A Sport-All SC sportolója, Vass-Vitus Aba (U12) is képviselte háromszéket a budapesti Free Ride Club színeiben.
Aba kategóriájában, mintegy 15 versenyző szállt harcba az idei Magyar Bajnoki címekért. Az első két versenynap versenyszámaiban óriási idő-harccal, de sikerült mind a kétszer a 4. legjobb időt futnia. Ami a két versenynap versenyszámainak összesítését illeti, Abának sikerült 38 századdal a dobogó harmadik fokára küzdenie magát és ezzel megszerezve élete első országos bajnoki dobogós helyezését és egyben klubunk történetében is mérföldkőnek számító kimagasló eredményt.

Vass-Vitus Aba a dobogó 3. fokán
" A meleg idő ellenére és a napról napra gyengülő hóviszonyok mellett is sikerült a szövetségnek egy színvonalas és méltó versenyt rendeznie. Kitűzött célunk volt Abával, hogy legalább az első 8-ban végezzünk országos viszonylatban, de ezen elvárás felett sikerült teljesíteni, amely nagy öröm és további biztatást jelent a mindenkori folytatáshoz."

Sízőink következő megmérettetése a március 5-7 között megrendezendő Román Országos Síbajnokság lesz Borsabányán.
Sok sikert kívánunk sportolóinknak és köszönet az edzők felkészítő munkájáért illetve állandó támogatónknak:
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa, Orex, SIMIRO, Premier Energy Distribution, ReSelecto, Maravet, Sport Világ/ Sport Factor, Gusturi Boieresti - Fenséges Ízek, Twins Construct, Papo, Sebert Tehnologie, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, NASA, Sajgo Trans, Sound Creation.