A munka nyáron sem áll meg

A munka nyáron sem áll meg

Vasárnap késő este érkezett haza egyesületünk a Sport-All S.C./ MTK Budapest karate szakosztályának mintegy 24 fős, sportolókból és két edzőből álló küldöttsége, akik az anyaországi Gyomaendrődön megrendezett alapozó és formába hozó felkészülésen vettek részt, amelyet az MTK Budapest karate szakosztálya szervezett. A két hetes tréning-sorozaton mintegy 70 sportoló vett részt, Fischer Mihály, Miklós Nikolett és Vass Hunor edzők irányításával.
 Az esemény sokszínűségét emelte, hogy -mivel az MTK Budapest az ország legeredményesebb karate klubja- részt vettek más nemzetek kiemelkedő sportolói is, többek között Izrael és Spanyol sportolók.
Ez a felkészülés jelenti sportolóink számára az idei versenyszezon megalapozását. Napi 4 edzésben edzettek sportolóink, reggel 7 órától este 8 óráig. A sportolók testi regenerálódásához, sérülések kezeléséhez Gergely Tamás edző járult hozzá, a szakmájából adódó szekértelemmel.
Az intenzív edzések és a szakszerűen felépített programot követve, úgy gondolom, hogy egy egyedülállóan jó sportformát mutatnak sportolóink. A munka nem áll meg, hiszen két nap pihenőt kaptak a gyerekek és szerdától folytatódnak az edzések napi kétszer, az iskola kezdetéig.
Reméljük, hogy a befektetett energia meghozza majd gyümölcsét, ugyanis az elmúlt két hetes felkészítőt megelőzően is a pihenések, nyaralások mellett a teljes nyarat végigedzették a gyerekek napi egy edzés formájában, egy kiírt edzésprogramot követve.
Az első megmérettetésünk a szeptember 1.-én megrendezendő Medimurje Open nemzetközi verseny lesz Horvátországban, majd rá egy hétre a Budapest Open kvalifikációs verseny.
Ami a távlati célokat érinti, hogy Baranyi Zsófia karatés olimpikonunk kvalifikálta magát a Buenos Airesben (Argentina) megrendezendő ifjúsági olimpián október elején, ahová éremért utazik. Továbbá a WKF Karate Világbajnoság Madridban (Spanyolország), ahol Hárspataki Gáborért szurkolhatunk.
Köszönet támogatóinknak, akik nélkül sportolóink nem vehettek volna részt ezen felkészítőn:
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Orex, MCC, Eniplast, Mamut Copy, Sport Világ, Comert Ata, KTW. További jó felkészülést és egy sikeres versenyidőszakot kívánunk!